Horia Tecău s-a calificat în finala turneului de dublu de la Wimbledon

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alături de suedezul Robert Lindstedt, Horia Tecău a obținut, în urmă cu câteva minute, calificarea în finala turneului de dublu de la Wimbledon. Cei doi au câștigat fără probleme meciul cu Christopher Kas (Germania) & Alexander Peya (Austria) cu 6-3, 7-6/3, 6-2.

Disputa de astăzi a fost mult mai ușoară decât cea din sferturile de finală, fază în care au avut nevoie de cinci seturi (3-6, 6-1, 4-6, 6-4, 12-10) pentru a trece de Arnaud Clement (Franța) & Lukas Dlouhy (Cehia). Tecău și Lindstedt repetă astfel performanța de anul trecut, când au disputat finala turneului de Mare Șlem de la Londra.

Meciul a durat 134 minute (34, 63, 37), iar statistica este, logic, de partea învingătorilor. Creditați cu șansa a 8-a la câștigarea turneului, Tecău și Lindstedt au reușit 10 ași, procentajul de reușită la primul serviciu fiind de 66% (adversarii au avut 61%). Chiar dacă au comis mai multe greșeli neforțate (7-2), ei au compensat la punctele obținute pe primul (80% la 70%), dar și pe al doilea serviciu (67% la 49%). Cei doi au concretizat 3 din cele 15 ocazii de a face break, în timp ce rivalii lor au ratat toate cele cinci ocazii avute. 

În finală, Tecău și Lindstedt vor întâlni dublul câștigător din disputa B. Bryan & M. Bryan (ambii din SUA) – M. Llodra (Franța) & N. Zinmonjici (Serbia).

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite