Tenis: Robin Soderling suferă de mononucleoză

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Robin Soderling
Robin Soderling

Tenismanul suedez Robin Soderling, numărul 6 mondial, a anunţat, joi, că suferă de mononucleoză, această afecţiune fiind la originea stării de oboseală care l-a obligat să renunţe la primul tur al US Open, pe 31 august.

"Medicii au confirmat că sufăr de mononucleoză (n.r. - boală infecțioasă acută, provocată de un virus, care se manifestă prin febră și prin creșterea numărului de limfocite și de monocite din sânge) de mai mult timp şi asta explică lipsa mea de energie. Starea mea de sănătate se îmbunătăţeşte şi sper să revin pe terenul de tenis cât mai curând", a precizat Soderling pe Twitter.

Pe 31 august, Robin Soderling (27 de ani), numărul 6 mondial şi cap de serie numărul 6 la US Open, a renunţat să participe la meciul din primul tur al competiţiei, anunţând că este bolnav. El a fost înlocuit pe tabloul principal de brazilianul Rogerio Dutra Da Silva.

Americanul Andy Roddick a anunţat în urmă cu trei săptămâni că are aceeaşi afecţiune, însă asta nu l-a împiedicat să joace. Un alt tenisman, Roger Federer, a fost afectat de mononucleoză în 2008.

Soderling, dublu finalist la Roland Garros, a câştigat patru turnee în acest sezon (Brisbane, Rotterdam, Marsilia şi Bastad).

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite