Tecău şi Lindstedt, la un pas de finală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Perechea româno-suedeză s-a calificat în premieră în careul de ași la Australian Open.

Cuplul Horia Tecău / Robert Lindstedt e de neoprit! Cei doi au ajuns în semifinalele tabloului de dublu masculin de la Australian Open. Performanţa, atinsă în premieră de perechea româno-suedeză, s-a realizat după ce aceştia au trecut în sferturi de americanii Scott Lipsky / Rajeev Ram, scor 6-4, 6-4, la capătul unui meci care a durat o oră şi 16 minute.

Tecău şi Lindstedt, finalişti în ultimii doi ani la Wimbledon, se află la a doua participare la Australian Open şi şi-au asigurat deja un cec de 92.000 de euro. Ei vor întâlni în semifinale cuplul Bob Bryan / Mike Bryan din America, principalii favoriţi ai turneului. Precedentele două confruntări cu fraţii Bryan s-au soldat cu tot atâtea eşecuri pentru perechea româno-suedeză.

S-au cuplat prin SMS

Povestea de succes dintre Horia Tecău şi Robert Lindstedt a început în aprilie 2010. Românul era în căutarea unui partener stabil la dublu. Încercase cu Victor Hănescu şi cu Marcus Daniell (Noua Zeelandă) dar, în ciuda câtorva succese, nu a existat o chimie cu aceştia. La rândul său, Lindstedt  voia ca în 2010 să evolueze alături de austriacul Julian Knowle.

Totuşi, după ce au fost eliminaţi de patru ori consecutiv în primul tur, era clar că treaba nu va merge. Şi a venit Openul Sony Ericsson, de la Miami. După un schimb de SMS-uri, Lindstedt şi Tecău şi-au unit forţele.

Soarta i-a reunit

Pentru suedez, românul era cel de-al 87-lea partener într-o carieră de 13 ani! Începutul a fost însă destul de greu, iar la primul turneu, au fost eliminaţi chiar în turul întâi. „Eram amândoi încăpăţânaţi şi fiecare vedeam jocul în felul nostru", a povestit, ulterior, Lindstedt pentru revista „Deuce".

După o despărţire

scurtă, soarta i-a reunit pe cei doi. Întâmplarea a făcut că la Grand Prix-ul Hassan II din Casablanca partenerul lui Tecău, germanul Christopher Kas, să se retragă. Rămas singur, românul i-a cerut ajutorul suedezului. Acesta a răspuns prezent, iar cuplul Tecău / Lindstedt a câştigat competiţia. Plecând din acest punct, cei doi au ajuns să joace două finale la Wimbledon şi chiar să participe la Turneul Campionilor.

"La început, eu şi Robert nu ne-am gândit că vom sta împreună aşa mult. Abia după două luni am văzut că ne potrivim şi că avem succes.''
Horia Tecău tenismen român

Ameninţă recordul lui Jimmy Connors

Roger Federer s-a calificat pentru a noua oară consecutiv în semifinale la Australian Open, după ce a trecut de argentinianul Juan Martin Del Potro în trei seturi, scor 6-4, 6-3, 6-2, în meciul 1.000 la profesionişti. Elveţianul, care va împlini 31 de ani în acest an, va juca pentru a 30-a oară într-o semifinală de Grand Slam, fiind aproape de a egala recordul americanului Jimmy Connors (31). În penultimul act, Federer îl va întâlni pe Rafael Nadal, care a trecut de Tomas Berdych, scor 6-7, 7-6, 6-4, 6-3.

Wozniacki pierde locul 1

Daneza Caroline Wozniacki a fost eliminată în sferturile de la Australian Open de belgianca Kim Clijsters, scor 3-6, 6-7 şi va pierde poziţia de lider WTA. Caroline e detronată după o domnie care a durat 67 de săptămâni. În noul clasament mondial, ce va fi publicat luni, ea va ocupa, cel mai probabil, locul 3. Pe prima poziţie va trece una dintre următoarele trei jucătoare: Petra Kvitova, Victoria Azarenka sau Maria Şarapova, în funcţie de ceea ce vor face în continuare la Melbourne.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite