Tecău poate urca în primii 10 din lume!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Finala din proba de dublu a turneului de Grand Slam de la Wimbledon, pe care Horia Tecău o joacă astăzi alături de partenerul său, suedezul Robert Lindstedt, are o miză dublă pentru român. Pe lângă mult râvnitul trofeu, de care a fost atât de aproape anul trecut, când a jucat de asemenea finala, Tecău poate ajunge, în cazul unei victorii, printre primii 10 jucători din lume, până pe locul al şaptelea.

Succesul de astăzi l-ar aduce pe Tecău acolo unde doar un singur alt jucător român, Ilie Năstase, s-a mai aflat în istoria tenisului mondial. Nasty, primul lider al clasamentului ATP, a fost singurul român în top 10 mondial, în proba de simplu, şi este singurul jucător de la noi care a câştigat la Wimbledon. Năstase are trei victorii în carieră pe iarba londoneză, două trofee la dublu mixt (1970 şi 1972, ambele cu Rosemarie Casals) şi unul la dublu, 1973, cu Jimmy Connors.

Finală cu regii dublului!

Tecău şi Lindstedt vor juca în finală împotriva gemenilor Bob Bryan şi Mike Bryan (SUA), principalii favoriţi ai competiţiei. Aceştia au trecut în semifinale, după un meci maraton de cinci seturi, de perechea Michael Llodra (Franţa)/Nenad Zimonjici (Serbia), scor 6-4, 6-4, 6-7 (8), 6-7 (4), 9-7. Va fi cea de-a 19 finală de Grand Slam pentru fraţii Bryan, record în ATP. Aceştia deţin mai multe recorduri la dublu, printre care 72 de turnee câştigate în carieră, 112 finale ATP jucate, 693 de victorii, 19 turnee Masters câştigate, 3 turnee ale campionilor. Cei doi americani au reuşit să adune cel mai mare număr de spectatori la un meci, din istoria tenisului, 27.200, la Sevilla, în 2004.

Djokovic va fi numărul 1

Novak Djokovic s-a calificat în finala probei de simplu, după ce l-a învins pe Jo-Wilfred Tsonga, în patru seturi 7-6, 6-2, 6-7, 6-3 şi va deveni numărul unu mondial începând de luni, indiferent de rezultatul finalei care se dispută duminică. Sârbul este primul lider al clasamentului general, altul decât Roger Federer sau Rafael Nadal, după şapte ani! Djokovic îl va întâlni în ultimul act pe învingătorul dintre Rafael Nadal şi Andy Murray, partidă care s-a disputat după închiderea ediţiei. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite