Tecău, fentat de regulament la Turneul Campionilor!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu doar două turnee înainte de finalul sezonului, Tecău şi Robert Lindstedt ocupă locul nouă în ierarhia perechilor şi au nevoie de un forcing pentru a mai prinde poziţia a şaptea. Deoarece Petzschner şi Melzer (locul 11) au primit tichetul pentru Londra în calitate de câştigători la Wimbledon, Horia Tecău şi partenerul său trebuie să urce acum un loc suplimentar în clasament.

Şansele ca Horia Tecău şi suedezul Robert Lindstedt (ocupanţii locului 9 în topul celor mai bune perechi din 2010) să ajungă la Turneul Campionilor (21-28 noiembrie) sunt din ce în ce mai mici. Iniţial, calculele hârtiei indicau că cei doi trebuiau să mai urce doar un loc în clasamentul ATP pentru a prinde biletul către Londra, dar totul s-a dat peste cap din cauza austriacului Jurgen Melzer, câştigătorul de la BCR Open 2007. Victorios în proba de dublu la Wimbledon 2010 alături de germanul Philipp Petzschner, chiar după o finală împotriva cuplului Tecău/Lindstedt, Melzer şi-a schimbat strategia pe final de sezon.

Basel şi paris, ultimele speranţe pentru horia

În mare formă la simplu, austriacul a neglijat proba de dublu şi a preferat chiar să facă pereche săptămâna trecută la Viena cu fratele său Gerald, un puşti anonim de 20 de ani clasat pe locul 754 ATP. Decizia lui Melzer îi afectează indirect pe Tecău şi Lindstedt deoarece austriacul şi partenerul său nu mai pot ajunge acum în primele opt perechi şi vor primi tichetul pentru Londra în calitate de câştigători ai turneului de Mare Şlem de la Wimbledon. În acest context, Tecău şi Lindstedt trebuie să urce pe locul şapte pentru a se califica la Turneul Campionilor, lucru destul de greu de realizat.

Eliminaţi surprinzător săptămâna trecută în primul tur al turneului de la Montpellier de gemenii thailandezi Sanchai şi Sonchat Ratiwatana, Horia Tecău şi partenerul său nu au mai adunat nici măcar un punct în clasament. Diferenţa faţă de locul şapte s-a mărit astfel la 275 de puncte, care pot fi recuperate totuşi în ultimele două turnee ale sezonului: Basel sau Valencia (săptămâna aceasta) şi Mastersul de la Paris (peste două săptămâni.

Conform regulamentului, turneele de la Basel şi Valencia oferă jucătorilor următorul punctaj (90 în sferturi/180 în semifinale/300 finaliştii/500 campionii), în timp ce competiţia din capitala Franţei este una şi mai profitabilă (180 în sferturi/360 în semifinale/600 finaliştii/1.000 campionii). Tecău şi Lindstedt joacă în această săptămână la turneul de 1.755.000 de euro de la Basel, în timp ce perechile clasate înaintea lor au preferat turneul de la Valencia.

s
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite