Tecău, aproape de biletul pentru Turneul Campionilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Horia Tecău (25 ani) şi suedezul Robert Lindstedt (33 ani) se bat diseară pentru un loc în sferturile de finală ale probei de dublu de la US Open. Aflaţi momentan pe locul 8 în lume, ultimul care asigură calificarea la Turneul Campionilor, Tecău şi partenerul său îşi pot consolida poziţia în eventualitatea unui succes.

După un sezon de excepţie în care şi-au adjudecat patru titluri împreună (Casablanca, ‘s-Hertogenbosch, Bastad şi New Haven), Horia Tecău şi experimentatul său partener îşi joacă în mare măsură diseară calificarea la Turneul Campionilor din luna noiembrie. În contextul în care până la finalul sezonului mai sunt de disputat doar două turnee Master Series, punctele obţinute la US Open ar putea face diferenţa între echipele care se luptă pentru un bilet către turneul de la Londra. Tecău şi Lindstedt au obţinut momentan 180 de puncte ATP, iar un succes contra argentinienilor Horacio Zeballos şi Eduardo Schwank le-ar dubla zestrea. Înaintea debutului turneului, decalajul dintre cuplul româno-suedez şi ocupanţii locului patru era de doar 275 de puncte. Un eventual triumf la US Open este recompensat cu 2.000 de puncte.

Adversari-surpriză

Din păcate pentru Tecău şi Lindstedt, perechea Paul Hanley/Simon Aspelin (locul 9 în lume) se află deja în sferturile de finală, situaţie ce îl obligă totodată pe Horia şi pe partenerul său să nu facă vreun pas greşit în această seară.

Zeballos şi Schwank au furnizat deja una dintre surprizele turneului, cei doi eliminând în sferturi perechea Max Mirnîi/Mahesh Bhuphati, campionii din 2002. Interesant este că Schwank a jucat accidentat la un picior, el abandonând la simplu în turul II în faţa francezului Arnaud Clement. Tecău şi Lindstedt nu au mai jucat contra perechii argentiniene, dar ambii tenismenii sud-americani le-au fost adversari în alte formule.

Schwank a pierdut contra cuplului româno-suedez în semifinalele turneului de la Wimbledon pe când făcea pereche cu Juan Chela. Şi Zeballos a simţit recent pe pielea lui forţa cuplului Tecău/Lindstedt cu ocazia turneului de la Los Angeles din iulie. Argentinianul şi brazilianul Andre Sa au cedat împotriva perechii românce-suedeze în două seturi. Constăţeanul şi partenerul său, capi de serie nr.13 la US Open, sunt aşadar favoriţi pe hârtie.

Favoritele au făcut o duzină de seturi albe

Ediţia din acest an de la US Open a demonstrat deja că decalajul valoric între jucătoarele de elită şi restul tenismenelor din circuit tinde să devină unul abisal. Dacă în competiţia masculină favoriţii au avut de cât de cât de furcă măcar pe durata unui set şi cu jucători mai slab cotaţi, turneul feminin a scos în evidenţă faptul că principalele favorite la câştigarea trofeului au ajuns la un nivel fizic şi tehnic care le permite să "măture" efectiv cu adversarele pe teren.

Datorită forţei loviturilor, care se apropie uneori de execuţiile băieţilor, jucătoarele de top şi-au adjudecat multe seturi la zero în faţa adversarelor. Cap de serie numărul unu la Flushing Meadows, daneza Caroline Wozniacki (foto) a confirmat pe deplin acest statut şi colecţionat deja trei seturi albe. Ea este secondată în acest clasament inedit de un trio format din Maria Şarapova, Kim Clijsters şi Ana Ivanovici, toate jucătoare care au deja în palmares cel puţin un trofeu de Mare Şlem.Jucătoarele prezente în optimile de finală au adunat în total 12 seturi câştigate cu 6-0, statistică elocventă pentru ce înseamnă tenisul feminin la ora actuală.

image
Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite