Tecău, aproape de Turneul Campionilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Românul şi partenerul său, Robert Lindstedt, au urcat pe locul 6 în lume. Constănţeanul are şansa de a deveni primul tenismen român după Ilie Năstase (între 1971-1975) care ajunge în prestigioasa competiţie, organizată în noiembrie.

Câştigători în acest weekend la turneul de 450.000 de dolari de la Bastad (Suedia), Horia Tecău (25 de ani) şi suedezul Robert Lindstedt (33 de ani) au urcat pe locul 6 în topul mondial.

Cei doi au astfel şanse reale să obţină calificarea la Turneul Campionilor, care se va desfăşura între 21 şi 28 noiembrie în moderna arenă O2 din Londra şi va aduna la start cei mai buni opt jucători de simplu şi cele mai bune opt cupluri ale sezonului.

Constănţeanul a ajuns la al patrulea turneu ATP câştigat în acest sezon dintre care trei cu actualul său partener, suedezul Robert Lindstedt (Bastad - zgură, Casablanca - zgură şi s'Hertogenbosch - iarbă).

În plus, Tecău şi jucătorul scandinav au atins ultimul act şi la Wimbledon, adunând, per total, în acest sezon 2.085 puncte, cu 150 mai mult decât americanii John Isner şi Sam Querrey, ocupanţii locului 9.

Până la Turneul Campionilor, din capitala Marii Britanii, Tecău şi Lindstedt vor mai avea de jucat în câteva competiţii foarte importante, Masters-urile de la Toronto, Cincinnati, Shanghai şi Paris şi ultimul Grand Slam al anului, US Open. Rafael Nadal (la simplu) este singurul jucător calificat deja la concursul cu premii totale de 4.450.000 de dolari.

„Ţinta noastră rămâne Turneul Campionilor, dar este devreme să vorbim despre acesta. Trebuie să rămânem modeşti şi să luăm fiecare competiţie în serios", a declarat Tecău, care a venit, ieri, în ţară.

Pe urmele lui Năstase şi Spîrlea

Ilie Năstase are patru trofee la Turneul Campionilor, la fel ca Roger Federer, ambii fiind depăşiţi în această ierarhie doar de Ivan Lendl şi de Pete Sampras (5 titluri). Mai mult, Năstase se poate lăuda cu cel mai bun bilanţ din istoria competiţiei (23 victorii - 3 înfrângeri).

Ultimul sportiv român participant în acest prestigios concurs este Irina Spîrlea. Ea a obţinut calificarea în trei sezoane consecutive (1996 - 1998). 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite