Tecău: „Cehia, un adversar de mijloc“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Soluţiile unui meci mai lejer la barajul pentru Cupa Davis erau puţine. România nu a fost cap de serie la tragerea la sorţi şi exista chiar posibilitatea să jucăm din nou cu Elveţia lui Roger Federer.

În cele din urmă, sorţii nu au fost nici potrivnici, dar nici îngăduitori. Vom juca împotriva Cehiei, pe teren propriu. Este un adversar de calibru, dar care a fost una dintre surprizele neplăcute ale primului tur din Grupa Mondială. „Cred că dintre echipele cu care am fi putut pica, doar Israelul şi India ar fi fost adversari, teoretic, mai accesibili pentru noi.

Dar cu India am fi jucat în deplasare. Cehia, cu numărul opt mondial Tomas Berdych,este un adversar de mijloc", a declarat  Horia Tecău. Deşi a jucat pe teren propriu, Cehia a fost eliminată de către echipa Kazahstanului într-un meci disputat la Ostrava. Gazdele au condus cu 2-1 înainte de ultima zi, dar principalul lor jucător, Tomas Berdych, pe atunci locul şapte mondial, a pierdut cu Andrey Golubev. În meciul decisiv, Mihail Kukushkin l-a învins pe Jan Hajek pentru a califica Kazahstanul în turul următor.

Se joacă în septembrie

Cehii ar putea apela din nou la serviciile experimentatului Radek Stepanek, care nu a fost prezent la întâlnirea din primăvară şi mai au un redutabil jucător de dublu, Lukas Dlouhy, cu două turnee de Grand Slam în palmares. Acesta însă a fost învins de Tecău, alături de Robert Lindstedt, chiar anul acesta la Wimbledon. Cehii sunt încrezători înaintea partidei din toamnă. „Este bine că am evitat Brazilia sau Australia. România este o echipă accesibilă, căreia îi lipseşte un al doilea jucător de valoare. Ar trebui să avem două puncte asigurate", a declarat Jaroslav Navratil, căpitanul nejucător al cehilor.

Meciurile se vor juca între 16 şi 18 septembrie, în România, dar, deocamdată, nu s-a stabilit locul. „Vom vorbi cu Andrei Pavel să vedem care sunt preferinţele jucătorilor", a declarat preşedintele FR Tenis, Ruxandra Dragomir. Cehia a obţinut trei victorii în faţa României în Cupa Davis în cele patru întâlniri. Românii s-au impus o dată, în 1977.

Hănescu a dat lovitura

Victor Hănescu l-a învins pe francezul Gael Monfils, numărul şapte mondial şi principalul favorit al turneului ATP de la Stuttgart, chiar în primul tur, scor 2-6, 7-6 (6), 6-4. Pentru Hănescu este cea de-a cincea victorie din carieră împotriva unui jucător aflat în top 10. Ultimul succes de acest gen a fost în 2009, la Roland Garros, când Hăne a trecut de Gilles Simon, pe atunci locul şapte mondial, în turul trei.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite