Tecău şi Lindstedt îi vor înfrunta pe Fraţii Bryan în semifinalele AO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Horia Tecău şi Robert Lindstedt (Reuters)
Horia Tecău şi Robert Lindstedt (Reuters)

Românul Horia Tecău şi suedezul Robert Lindstedt vor da din nou piept cu fraţii Bob şi Mike Bryan, după ce cuplul american a obţinut calificarea în semifinalele Australian Open, învingându-i, marţi, cu scorul de 6-4, 6-7 (4/7), 6-4, pe polonezii Mariusz Fyrstenberg şi Marcin Matkowski (favoriţii 6).

Gemenii Bryan, liderii ATP, au avut nevoie de aproximativ două ore de joc pentru a depăşi perechea poloneză.

Tecău i-a întâlnit pe Bob şi Mike de cinci ori în carieră şi a pierdut de fiecare dată. În 2006, Tecău şi Victor Hănescu nu au dus la capăt meciul cu fraţii Bryan din cauza accidentării lui Hănescu, românii fiind nevoiţi astfel să abandoneze după primul set, pierdut cu 2-6, în întâlnirea SUA - România, din turul întâi al Cupei Davis, Grupa Mondială.

În 2009, Tecău şi Andrei Pavel au fost învinşi de două ori, de fiecare dată în turul secund, la Roland Garros, scor 1-4, 4-6, şi la US Open, scor 6-7 (2/7), 3-6.

Horia Tecău şi Robert Lindstedt s-au întâlnit anul trecut de două ori cu fraţii Bryan. Întâi, ei au pierdut cu scorul de 6-3, 6-4, 7-6 (7/2), în finala de dublu de la Wimbledon, apoi cu scorul de 6-1, 6-2, în etapa a II-a a grupei A de la Turneul Campionilor de la Londra.

Fraţii Bryan, 33 de ani, domină proba de dublu de mai bine de şapte ani. Ei s-au situat pe prima poziţie a clasamentului ATP peste 270 de săptămâni şi în palmaresul lor figurează 11 titluri de Grand Slam: cinci la Australian Open, unde sunt deţinătorii trofeului, trei la US Open, două la Wimbledon şi unul la Roland Garros. De asemenea, ei au triumfat în 76 de turnee, au obţinut peste 700 de victorii, ambele performanţe reprezentând recorduri în ATP, şi au câştigat împreună aproximativ 17 milioane de dolari premii, cea mai mare parte a acestei sume numai din proba dublu.

Perechea Horia Tecău/Robert Lindstedt (România/Suedia), cap de serie numărul 7, s-a calificat în premieră în semifinalele tabloului de dublu masculin de la Australian Open, după ce a învins, marţi, cu scorul de 6-4, 6-4, cuplul american Scott Lipsky/Rajeev Ram, cap de serie numărul 13.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite