Hane şi Tecău, învingători la Acapulco. Andrei Pavel: "Victoria lor ne dă speranţe în Argentina"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Perechea 100% românească, formată din Horia Tecău şi Victor Hănescu, s-a impus în ultimul act al turneului de la Acapulco (Mexic) dotat cu premii în valoare de 1,1 milioane de dolari. Ultimul dublu românesc victorios într-un turneu ATP a fost Andrei Pavel /Gabi Trifu, în 1998, la Open-ul de la Bucureşti.

Horia şi Victor i-au învins în finală pe brazilienii Marcelo Melo/Bruno Soares cu scorul de 6-1, 6-3, într-o partidă care a durat mai puţin de o oră.

Victoria este cu atât mai mare cu cât băieţii noştri nu figurează în ierarhia de dublu ATP, reuşind să treacă de jucători mult mai bine cotaţi.

Astfel, ei au învins în sferturi pe favoriţii numărul trei, Mark Knowles/Michal Mertinak (Bahamas/Slovacia), ambii aflaţi printre primii 30 în ierarhia mondială de dublu, în semifinale de Travis Parrott şi Filip Polaşek (Statele Unite/Slovacia), care îi eliminaseră pe principalii favoriţi şi numărul 1 mondial la dublu, fraţii Bob şi Mike Bryan, iar în finală de brazilienii Marcelo Melo/Bruno Soares aflaţi pe poziţia a 7-a în lume, la dublu.

Ultimul dublu românesc victorios într-un turneu ATP a fost  Andrei Pavel/Gabi Trifu, în 1998, la Open-ul de la Bucureşt, iar ultima pereche tricoloră care a reuşit să se impună într-o finală a unui turneu de peste 1 milion de dolari a fost Ion Ţiriac/Ilie Năstase. 

În urma acestui rezultat, românii ne dau mari speranţe în ceea ce priveşte meciul de dublu din partida cu Argentina din Cupa Davis, care va avea loc la finalul săptămânii viitoare.

"Nu poate decât să mă bucure rezultatul lor şi să credem că putem face o figură frumoasă în Argentina", a spus Andrei Pavel pentru "Adevărul".

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite