Taylor Dent spune "adio" tenisului!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Taylor Dent (foto: epa)
Taylor Dent (foto: epa)

Jucătorul american de tenis, Taylor Dent (29 de ani şi 85 ATP), care şi-a făcut revenirea în 2009 după un an de pauză din cauza unei probleme la spate şi a suferit două intervenţii chirurgicale, a anunţat la începutul acestei săptămâni că se retrage definitiv din tenisul profesionist.

„Am avut privilegiul să joc tenis 12 ani la cel mai bun nivel, să văd locuri în întreaga lumea unde nu aş fi ajuns niciodată şi să întâlnesc oameni care mi-au devenit prieteni. Cred că a venit timpul să dedic mai mult timp familiei, soţiei mele Jenny şi fiului nostru, Declan. Voi continua să activez în insdustria tenisului şi sunt gata să explorez alte oportunităţi pe care acest sport mi le oferă", a spus jucătorul de 29 de ani.

Taylor l-a urmat în carieră pe tatăl său, Phil Dent, un fost jucător de top 20 ATP, care a jucat finala la Australian Open în 1974 şi care l-a antrenat pe fiul său la începuturile carierei. În 2002, ei au făcut istorie fiind primul cuplu tată-fiu din Open Era care au câştigat un turneu ATP.

Nativ din Newport Beach, Dent jr. a reuşit să câştige 3 titluri importante în 2005, ajungând până pe locul 21 în clasamentul mondial. Apoi s-a văzut nevoit să abandoneze sportu din cauza unnor probleme la spate care au avut nevoie de operaţii şi l-a ţinut pe jucător 6 luni imobilizat la pat. Nimeni nu-i mai dădea nicio şansă de revenire în tenis, dar în 2009, intrarea lui pe teren a mirat pe mulţi. A fost premiat cu „revenirea anului" după ce la sfârşitul a 12 luni a făcut un salt în clasament de 800 de locuri.

Taylor s-a însurat în 2006 cu fosta jucătoare de tenis, Jennifer Hopkins, iar în ianuarie anul acesta li s-a născut fiul botezat Declan.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite