TENIS: Sorana Cârstea, cetăţean de onoare al oraşului Târgovişte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
TENIS: Sorana Cârstea, cetăţean de onoare al oraşului Târgovişte
TENIS: Sorana Cârstea, cetăţean de onoare al oraşului Târgovişte

Jucătoarea de tenis Sorana Cîrstea, care a atins sferturile de finală anul acesta la Roland Garros, va primi titlul de cetăţean de onoare al municipiului Târgovişte, decizia fiind luată joi de consilierii locali.

''Vă propun cu nedisimulată mândrie şi satisfacţie să dăm dovadă de gratitudine, să recunoaştem valoarea acolo unde se află şi să acordăm tinerei noastre târgoviştence titlul de cetăţean de onoare pentru rezultatele obţinute pe terenul de tenis şi pentru modul în care a înţeles să fie mesagerul nostru, al târgoviştenilor în particular şi al românilor în general, peste hotare'', a spus primarul municipiului Târgovişte, în şedinţa de consiliu local.

Sorana Cîrstea va primi distincţia în cadrul manifestărilor organizate cu prilejul Zilei municipiului Târgovişte, 8 septembrie.

Sorana Cîrstea a produs marea surpriză a anului 2009 în optimile de finală ale turneului de la Roland Garros învingând-o în mod spectaculos pe celebra Jelena Jankovic din Serbia. Deşi a învins-o pe una din principalele favorite la câştigarea acestei competiţii, Sorana s-a împiedicat în sferturi de australianca Samantha Stosur (1-6, 3-6), pe care nu a reuşit să o învingă în acest an.

La turneul de la Wimbledon, Sorana a început în forţă şi a învins-o pe Edina Gallovits în două seturi (7-5, 6-1). A urmat confruntarea cu Sania Mirza pe care a învins-o de asemenea în două seturi (6-4, 6-4). Sorana a reuşit astfel, prin accederea în turul trei, să îşi depăşească cea mai bună performanţă avută vreodată la Wimbledon.

Sorana Cîrstea a fost lidera mondială la categoria sub 14 ani în 2003 şi a terminat a doua în campionatul european pe echipe, în acelaşi an.

Sorana Cîrstea are 19 ani şi a început tenisul la vârsta de 4 ani, la baza din parcul Chindia din Târgovişte. La 5 ani avea un antrenor personal, iar la 6 ani, un teren de tenis cu zgură construit lângă casă de tatăl său.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite