TENIS: Lleyton Hewitt va juca finala de la Houston cu favoritul local, Odesnik

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aflat în căutarea gloriei pierdute, fostul lider mondial din 2001, australianul Lleyton Hewitt, îşi va disputa, diseară, titlul la Houston cu americanul Wayne Odesnik.

Clasat acum pe locul 88 în lume, australianul în vârstă de 28 de ani l-a învins cu scorul de 7-6, 6-4 pe rusul Evgheni Korolev, la capătul unui meci în care i-a trecut de câteva ori glonţul pe lângă ureche. "Dacă m-aş fi calificat în finală aici, la Houston, când eram numărul 1 mondial şi câştigam cinci - şase turnee pe an, atunci nu aş fi fost deloc impresionat de performanţa mea. Dar judecând realist, eu vin după un an - 2008 - în care nu am reuşit nici un rezultat notabil, fiind încă în recuperare după operaţie. Deci pot spune cu mâna pe inimă că e o performanţă excepţională pentru mine să joc finala la Houston", a declarat, modest, la conferinţa e presă de după meci, Hewitt.

Adversarul lui, americanul Wayne Odesnik, se simte la Houston ca acasă. Semifinalist aici anul trecut, el a reuşit să facă acum pasul în finală învingându-l cu 6-4, 6-3 pe germanul Bjorn  Phau, un jucător care rareori ajunge în fazele superioare ale unui turneu din circuitul ATP. În vârstă de 23 de ani şi situat pe locul 100 în clasamentul mondial, Odesnik speră ca acest an să fie cel al afirmării pe plan internaţional, mai ales că, acum, poziţia în clasamentul mondial îi permite să joace direct pe tablourile principale ale turneelor pe zgură care se desfăşoară în Europa.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite