TENIS: Federer: "Pe Nadal eu l-am făcut să fie şi mai puternic"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tenismenul elveţian Roger Federer a declarat, marţi, că Rafael Nadal a devenit mult mai puternic pentru că el a pierdut meciurile pe zgură în faţa ibericului şi acesta a prins încredere şi l-a învins şi pe iarba de la Wimbledon, informează Gazzetta dello Sport.

"Eu l-am ajutat pe Rafa să fie atât de puternic, atât de încrezător. Nu l-am luat în serios la început în orice turneu pe zgură, Monte Carlo, Roma, Hamburg, Rolland Garros, şi el nu a iertat nimic. Astfel, a trecut şi la alte suprafeţe, şi după trei finale la Rolland Garros, a prins curaj şi la Wimbledon", a spus Federer.

Elveţianul nu a dezvăluit locaţia în care s-a antrenat după turneul de la Monte Carlo: "Unde am fost după turneu este secret. Nimeni nu m-a recunoscut acolo, m-am antrenat patru ore pe zi alergând cu Pierre Paganini (n.r.-preparatorul fizic). Acum am venit la Roma şi sper să se vadă rezultatele. Aici un rezultat bun ar fi semifinalele, dar ar fi foarte frumos să câştig, pentru satisfacţie, puncte şi încredere".

Roger Federer va debuta mâine la Roma direct în turul 2, unde îl va întâlni pe sârbul Ivo Karlovic.

Federer a pierdut prima poziţie în clasamentul ATP în luna august 2008 în favoarea lui Rafael Nadal. Spaniolul a reuşit să-l învingă pe Federer în ultimele trei finale de Grand Şlem în care s-au întâlnit, la Roland Garros, Wimbledon şi Australia Open.

Rafael Nadal este numărul 1 mondial, cu 14.890 puncte, în timp ce Roger Federer, ocupantul poziţiei secunde are 10.060 puncte.

Urmăriţi ultima minge a momorabilei finale de la Wimbledon 2008, câştigata de Rafael Nadal în cinci seturi în faţa lui Roger Federer.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite