TENIS: Claudiu Munteanu: „Modestia îl duce spre victorii pe Soderling”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
TENIS: Claudiu Munteanu: „Modestia îl duce spre victorii pe Soderling”
TENIS: Claudiu Munteanu: „Modestia îl duce spre victorii pe Soderling”

Claudiu Munteanu, antrenorul lui Victor Crivoi (nr. 99ATP), al doilea cel mai bun tenismen din România la ora actuală, crede că supriza Roland Garros-ului, suedezul Robin Soderling nu este invincibil. Dovadă stă partida de la Mastre Series de la Roma, de luna trecută, când elevul său l-a condus în al doilea set pe scandinav chiar cu 4-0 (40-0).  Doar lipsa de experienţă l-a făcut pe Crivoi să piardă acel meci. După partida cu

Urmărind atent jocul scandinavului, Claudiu Munteanu, crede că gesturile făcute de Soderling la finalul partidei cu nr. 1 mondial de la Roland Garros spun totul despre acesta: „Nu s-a trântit pe jos, nu a făcut în toate felurile pe acolo, ci pur şi simplu, a ridicat mâinile, a salutat publicul foarte calm şi l-a bătut pe spate pe Nadal. Modestia spune totul. De fapt de aici cred că pleacă totul. Aceasta îl duce spre victorii”.

Analizându-i execuţiile şi fizicul, antrenorul lui Victor Crivoi, îl descrie pe Soderling ca fiind un jucător versat, care nu-şi tratează de sus adversarii, dar nici nu se simte inferior. „Are nişte lovituri <>incredibile, plate, care cu greu pot fi returnate. Mai are o execuţie fină a <> cu braţul întins în spate... . Membrele lungi, talia înaltă şi pregătirea atipică îl face favorit pe teren”, adaugă Munteanu, care nu lasă la o parte nici buna pregătire pshologică a acestuia: „La partea psihologică lucrez şi cu Victor: de a scăpa de trac şi de a evolua pe arenele mari. La Roma cred că a reuşit, pentru moment, acest lucru”.

Echipa României de Cupa Davis, din care face parte şi Victor Crivoi, va întâlni în septembrie, la baraj, formaţia similară a Suediei, unde Robin Soderling este jucătorul principal al scandinavilor.

Robin Soderling i-a întâlnit până acum o dată pe Victor Crivoi, anul acseta la Roma, de două ori pe Victor Hănescu, fiecare împărţindu-şi victoriile, şi de două ori pe Andrei Pavel pe care l-a învins în amble partide.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite