TENIS: Australia nu vrea să joace cu India în Cupa Davis

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Federaţia Australiană de Tenis a anunţat sâmbătă că nu va trimite echipa de Cupa Davis la Chennai unde ar trebui să se desfăşoare meciul cu India din cadrul Zonei Asia/Oceania în perioada 8-10 mai, din motive de securitate, se arată într-un comunicat al forului naţional.

Această decizie vine după ce, vineri, Federaţia Internaţională de Tenis (ITF) a respins apelul Australiei şi a menţinut drept oraş gazdă al partidei Chennai. Preşedintele Federaţiei Australiene, Geoff Pollard, a explicat de ce s-a luat această decizie: "Cupa Davis este foarte importantă pentru echipa noastră, dar sunt sunt lucruri şi mai importante, iar ceea ce a hotărât ITF nu ne lasă altă alternativă. Nu putem trimite echipa, nu ar fi în siguranţă".

Situaţia din India este destul de tensionată din cauza campaniei electorale care se va încheia pe 13 mai. În ultimul loc au avut loc răpiri, dar şi crime, făcute de rebelii maoişti.

În urma acestei retrageri, Australia riscă suspendarea din competiţie pe un an de zile şi o amendă substanţială.

Echipa Australiei a câştigat de 28 de ori Salatiera de argint, în timp ce India a jucat de trei ori finala acestei competiţii.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite