TENIS: Andrei Pavel: "Suedia este o echipă de bătut, am avut noroc la tragere"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Căpitanul nejucător al echipei României de Cupa Davis, Andrei Pavel, a declarat, marţi, pentru NewsIn, că Suedia este un adversar pe care elevii săi îl pot învinge, el mizând pe forma bună a lui Hănescu, dar şi a lui Crivoi.

"Am avut noroc că nu am picat cu Serbia sau Franţa, dar şi ghinion că nu jucăm acasă. Jucăm cu Suedia la ei acasă şi sigur va fi vorba de o suprafaţă rapidă, dar eu cred că sunt de bătut. Ar fi fost bine să jucăm acasă, pe zgură. Şansa avem, Hănescu şi Crivoi sunt la cele mai bune clasări din carieră, în timp ce la dublu avem mai mult variante, cu Tecău, poate Copil, poate Mergea, vom vedea", a afirmat Pavel, care a conchis: "România poate învinge Suedia, chiar dacă joacă în deplasare".

Preşedintele Federaţiei Române de Tenis, Ruxandra Dragomir, a vorbit despre adversarul României în meciul de baraj: "Se poate spune că e cu noroc, în locul Suediei putea fi Serbia sau Franţa. Eu aş fi preferat Brazilia pentru că jucam acasă. Totuşi tragerea a fost cu noroc, dar acum totul depinde de ceea ce vor face băieţii pe teren, acolo se va vedea cine e favorita".

Echipa României de Cupa Davis va întâlni reprezentativa Suediei în cadrul meciului de baraj pentru menţinerea în Grupa Mondială a Cupei Davis, conform tragerii la sorţi ce a avut loc marţi, la Londra.

Meciul se va disputa în Suedia în perioada 18-20 septembrie. Cele două echipe s-au mai întâlnit doar o singură dată în 1979, în semifinale, când suedezii s-au impus cu 3-2.

Echipa României de Cupa Davis ocupă locul 19 în ierarhia competiţiei şi nu a mai fost cap de serie la această tragere la sorţi.

Cele opt echipe care vor câştiga barajul vor juca în 2010 în Cupa Davis, în timp ce învinsele vor evolua în Grupa I din 2010.

România a fost învinsă în luna martie de Rusia în primul tur al Cupei Davis, scor 4-1.

Celelalte meciuri din cadrul barajului pentru menţinerea în Grupa Mondială a Cupei Davis: Chile - Austria; Belgia - Ucraina; Brazilia - Ecuador; Olanda - Franţa; Africa de Sud - India; Serbia - Uzbekistan; Italia - Elveţia. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite