Suspendarea tenismanului Robert Kendrick, redusă de TAS la opt luni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Suspendarea americanului Robert Kendrick, depistat pozitiv cu un stimulent interzis la Roland Garros, a fost redusă la opt luni de Tribunalul de Arbitrj Sportiv, a anunţat, luni, Federaţia Internaţională de Tenis (ITF).

Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) a decis ca decizia comisiei ITF să fie respinsă şi înlocuită cu o suspendare de opt luni, retroactiv de la 22 mai 2011, dată la care eşantionul pozitiv a fost transmis", se arată într-un comunicat ITF, în care se precizează că jucătorul va putea evolua din nou începând cu 22 ianuarie 2012.

"Rezultatele obţinute de Kendrick la Roland-Garros rămân anulate, ceea ce include renunţarea la prime şi la punctele în clasamentul ATP câştigate la această competiţie", notează ITF.

Kendrick, în vârstă de 31 de ani, a fost depistat pozitiv cu metilhexaneamin şi suspendat de ITF pentru un an.

Americanul explicase că a luat o pastilă Zija XM3 pentru a combate efectele decalajului orar, fără a dori să-şi îmbunătăţească performanţele sportive.

ITF a acceptat explicaţiile sportivului, însă programul antidoping al federaţiei prevede că este de datoria fiecărui tenisman să verifice ca nicio substanţă interzisă să nu intre în organism.

Kendrick a fost depistat pozitiv după înfrângerea, din primul tur, în faţa spaniolului Guillermo Garcia-Lopez.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite