Surorile Williams, unite la victorie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Serena şi Venus au disputat până acum şapte finale de Mare Şlem, mezina conducând cu 5-2.Surorile Williams au monopolizat turneele de tenis, ultimele acte fiind o afacere de familie. Aşa s-a întâmplat şi anul acesta la Wimbledon, pentru a patra oară.

Parcă am mai văzut acest film şi înainte: o altă finală feminină la Wimbledon între surorile Williams. Pentru al doilea an consecutiv, Venus (29 de ani) şi Serena (27 de ani) se vor duela astăzi pentru trofeul de la All England Lawn Tennis and Croquet Club.

Anul trecut, sora mai mare şi-a adjudecat trofeul. Anul acesta, Serena vrea revanşa. Astăzi vom asista la a 21-a confruntare oficială între cele două surori, scorul fiind egal (10-10). Cele două surori sunt foarte apropiate, însă sunt diferite în foarte multe moduri.

Venus este înaltă şi sprintenă (1,85 m, 73kg), fizic ce a ajutat-o să devină cea mai bună jucătoare de iarbă din generaţia ei, în timp ce Serena este mai mică de înălţime (1,75 m, 68 kg), mai puţin musculoasă şi în mod evident nu aşa agresivă în a-şi apropria titlurile de Mare Şlem.

Nu că Venus ar fi o jucătoare violentă pe teren în timpul meciurilor, dar ea are puterea de a-şi stăpâni mai bine emoţiile. Diferenţele dintre ele a făcut să se potrivească de minune şi la dublu, acolo unde, tot astăzi, vor disputa a patra finală pe iarba londoneză, împotriva australiencelor Samantha Stosur şi Rennae Stubbs.

Venus: „Suntem diferite“

Dominaţia Williams la Wimbledon datează din 1999, când cu excepţia anilor 2004 (Maria Şarapova) şi 2006 (Amelie Mauresmo), una dintre surori Williams a obţinut trofeul.

„Suntem jucătoare diferite chiar dacă avem acelaşi antrenor şi avem aproape aceleaşi lovituri. Dar în aceeaş măsură, respectul atât din teren cât şi din afara lui face ca noi să rămânem mereu aceleaşi surori de când eram mici”, a declarat Venus.

Federer şi Roddick, în finală

image

Roger Federer s-a calificat în finala turneului de tenis de la Wimbledon după ce l-a învins, ieri, în trei seturi, scor 7-6 (3), 7-5, 6-3, pe germanul Tommy Hass. A fost cea de-a noua victorie consecutivă a elveţianului în faţa adversarului său din semifinalele întrecerii din Anglia.

În a doua semifinală, americanul Andy Roddick l-a învins, după patru seturi, pe reprezentantul gazdelor, englezul Andy Murray, scor 6-4, 4-6, 7-6 (7), 7-6 (5) şi se va bate cu Federer pentru supremaţie. Ultimul act va avea loc mâine, de la ora 16.00, şi va fi transmis în direct la Sport.ro.

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite