EXCLUSIV: Andrei Pavel: ''Voi fi căpitan-jucător cu Suedia''

0
Publicat:
Ultima actualizare:
EXCLUSIV: Andrei Pavel: ''Voi fi căpitan-jucător cu Suedia''
EXCLUSIV: Andrei Pavel: ''Voi fi căpitan-jucător cu Suedia''

Andrei Pavel (35 de ani) este gata să apere din nou onoarea României în competiţia internaţională pe echipe la tenis. Andrei Pavel are toate şansele să intre în teren la barajul de Cupa Davis cu Suedia (18-20 septembrie, care se va juca la Helsingborg), la proba de dublu, alături de Horia Tecău.

Citiţi şi:

„Adevărul“: E adevărat că vei intra în teren în meciul cu Suedia?

Andrei Pavel: Tot ce este posibil. Însă, acest lucru îl vom decide la faţa locului. Să vedem cum mă simt şi în ce formă este Marius Copil. Oricum, eu am jucat anul acesta împreună cu Horia Tecău şi ne-am completat foarte bine. În plus, în această formulă avem şi o victorie în faţa lui Simon Aspelin, jucătorul suedez care va juca dublu pentru scandinavi la Cupa Davis.

Ai voie, ca şi căpitan, să intri în teren?

Voi fi căpitan jucător în meciul cu Suedia şi astfel voi avea posibilitatea să intru şi în teren. Oricum echipa se poate schimba până cu 24 de ore înainte de începerea oficială a partidelor de Cupa Davis.

V-aţi reunit deja pentru pregătire?

Nu. Eu sunt acum acasă, în America, şi ne vom vedea cu toţii duminică, în Suedia. Vom avea cinci zile să ne acomodăm cu suprafaţa, eu cu fusul orar, să punem la punct toate detaliile legate de acest meci, pe care sperăm să-l trecem cu bine.

Te-ai mutat în America?

Da, de la înce­putul lunii iulie. Anul trecut ne-am luat o casă foarte frumoasă în Pheonix, Arizona, şi după ce am analizat situaţia în familie, anul acesta ne-am mutat aici.

De ce SUA, şi nu orice altă ţară din lume?

Mie mi-a plăcut America de mult timp şi mai ales această zonă unde vecini cu noi sunt nişte prieteni foarte apropiaţi. În plus vreau ca ai mei copii să înveţe şi engleza, să facem o mică schimbare în viaţa nostră după mulţi ani de stat în Germania. Oricum vara o vom petrece aproximativ toată în Europa, iar aici vom beneficia de vreme frumoasă pe tot parcursul anului. Nu ne vor lipsi zăpezile.

Ţi-ai propus să faci o academie de tenis în Arizona?

Oficial, eu împreună cu prietenul meu cel mai bun, Nick Blackwood, am deschis o academie care se numeşte chiar aşa: „Pavel&Blackwood Tennis Academy”. Hârtiile sunt gata, dar încă lucrăm la proiect. Până îl construim, Nick are un teren de tenis şi o sală de fitness în curte, unde copii deja înscrişi se pot antrena.

A câştigat 40 de partide în Cupa Davis

Căpitanul – jucător al echipei noastre de Cupa Davis, Andrei Pavel, are cele mai multe prezenţe în echipa României, după Ilie Năstase, care a fost convocat de 18 ori să reprezinte „tricolorul”. În cele 16 ediţii jucate, „Cneazul”, care a fost chemat prima dată la lot la 19 ani, a disputat 62 de partide având un raport de meciuri câştigate – pierdute de 40 la 22.

16 ani a jucat Andrei Pavel pentru România în Cupa Davis, din anul 1991 până în 2008, lipsind de la ediţiile 1992 şi 1993.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite