Succesorii lui Ilie Năstase

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ilie Năstase s-a retras din lupta pentru candidatura la preşedinţia Federaţiei Române de Tenis.  Aurel Muntean, Dumitru Hărădău, Ruxandra Dragomir, Florin Segărceanu, George Cosac şi Eduard Gabriel Pană vor afla pe 23 februarie dacă se vor instala în fotoliul şefului FRT.

lCinci foşti jucători de tenis şi un fost jucător de fotbal sunt adversari în alegerile pentru preşedinţia Federaţiei Române de Tenis, care au loc azi, 23 februarie, la Poiana Braşov.

Au fost două tentative până acum ca să fie cunoscut înlocuitorul lui Ilie Năstase, ambele însă eşuate. Prima a fost la sfârşitul anului trecut, pe 11 decembrie, când după un scandal cu violenţe fizice şi verbale

Adunarea Generală a fost până la urmă amânată pentru că nu a fost întrunit cvorumul prevăzut de statut, iar cea de-a doua, de pe 30 ianuarie 2009, a fost anulată de Ministerul Tineretului şi Sportului ca fiind nestatutară.

După ce Ilie Năstase a declarat că nu-l mai interesează alegerile, pe lista candidaţilor au apărut încă doi oameni de afaceri. Este vorba despre Aurel Muntean şi Eduard Pană.

Cei şase candidaţi sunt: Dumitru Hărădău, Florin Segărceanu, Ruxandra Dragomir, George Cosac, Aurel Muntean şi Eduard Pană.

Ruxandra Dragomir

image

S-a născut pe 24 ianuarie 1972, în Piteşti. În perioada 1997-2001 a câştigat patru titluri WTA la simplu şi cinci la dublu. Cel mai bun rezultat al său a fost clasarea, în august 1997, pe locul 15 în topul WTA.

Din 2006 până în prezent ocupă funcţia de căpitan nejucător al echipei “Fed Cup”. „M-am hotărât să-mi depun candidatura pentru funcţia de preşedinte al FRT, deoarece vreau să mă revanşez vieţii sportive care mi-a dăruit o experienţă deosebită încunanată de succes”.

Dumitru Hărădău

image

S-a născut pe 2 decembrie 1951, la Hunedoara. A jucat în turnee din circuitul ATP între 1972-1985. A ocupat cea mai bună poziţie în iulie 1977, 322 ATP. A jucat timp de 12 ani, între 1972-1984, în Cupa Davis. I-a antrenat pe Florin Segărceanu, George Cosac, Andrei Pavel, Dinu Pescariu şi Răzvan Sabău.

În prezent deţine funcţia de preşedinte interimar al Federaţiei Române de Tenis. “Vreau să continuăm proiectele începute în mandatul anterior şi după atâţia ani de tenis mă văd capabil să conduc federaţia”.

Florin Segărceanu

image

S-a născut pe 29 martie 1961, la Bucureşti. A participat la turnee ATP din 1980 până în 1992 şi şi-a păstrat poziţia între primii 100 de jucători ai lumii pentru o perioadă de 5 ani. Cel mai bun clasament la simplu: nr. 69 ATP.

Din 1995, devine căpitan nejucător şi antrenor al echipei de Cupa Davis. „Tenisul românesc are nevoie de  o schimbare profundă, de o abordare pragmatică a situaţiei interne şi de mai multă deschidere către exterior.”

Aurel Muntean

image

Omul de afaceri sibian nu a practicat tenisul de performanţă, dar a jucat fotbal la Inter şi Sportul Studenţesc. În prezent este principalul sponsor al Federaţiei Române de Tenis şi a susţinut financiar aproape integral desfăşurarea Cupei Davis la Sibiu de anul trecut.

Este candidatul surpriză, un apropiat al fostului jucător de tenis şi legendarului Ilie Năstase, care ocupă locul 297 în top “Adevărul-500 de miliardari” în 2008, cu o avere estimată la peste 25 milioane de euro.

Eduard Gabriel Pană

image

S-a născut pe 17 iulie 1959, la Bucureşti. A făcut parte din lotul de Cupa Davis în 1980. A ocupat cea mai bună poziţie pe 15 februarie 1988, când a devenit numărul 632 ATP.

A fost plecat din România şi stabilit în Germania până în 1989. „Mi-am depus candidatura pentru că sunt capabil să conduc federaţia, prinvindu-mi contracandidaţii. Ce aş schimba în primul rând în tenisul românesc ar fi mentalitatea”.

George Cosac

image

S-a născut la 26 ianuarie 1968, la Constanţa. A reprezentat România la Olimpiada din 1992, de la Barcelona, împreună cu Dinu Pescariu, şi au ajuns până în sferturile de finală. A ocupat cea mai bună poziţie în octombrie 1995, când a devenit numărul 265 ATP.

A jucat nouă ani pentru echipa de Cupa Davis a României, între 1987-1996. În prezent este antrenor coordonator  la Dinamo Braşov, secţia tenis şi comisar-şef. „Am fost solicitat de cluburi pentru aceste alegeri”.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite