TENIS: Monica Niculescu: „Specialitatea mea rămâne simplul“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
TENIS: Monica Niculescu: „Specialitatea mea rămâne simplul“
TENIS: Monica Niculescu: „Specialitatea mea rămâne simplul“

Cea mai bună jucătoare de tenis din România la dublu, Monica Niculescu, crede că seriozitatea şi perseverenţa au adus-o unde este acum în clasamentul WTA. Chiar dacă la proba de perechi are rezultate mai bune, aflându-se în primele 30 de jucătoare ale lumii, specialitatea Monicăi rămâne jocul de simplu.

„Adevărul Sporturi”: Eşti în top 100 WTA la simplu şi top 30 WTA la dublu. Ce te avantajează mai mult jocul de simplu sau cel de dublu?

Monica Niculescu:
Specialitatea mea este jocul de simplu. Întâmplarea face că la dublu am obţinut rezultate mai bune , dar chiar şi aşa specialitatea mea ramâne simplul. E adevărat, ador să joc dublu şi o fac cu mare plăcere de fiecare dată.

Cât de important este ca antrenorul să călătorească cu jucătorul la turnee?

Din martie 2004 antrenorul meu este Călin Ciorbagiu, iar dacă am realizat ceva până acum lui i se datorează. Este foarte important ca antrenorul să fie alături de jucător, practic cred că altfel nu se poate.

Care sunt cele mai importante lucruri pe care le-ai învăţat de când eşti în circuit?

Seriozitatea şi perseverenţa, iar lucrurile astea le-am învăţat împreună cu părinţii mei şi cu antrenorul de-a lungul timpului.

Care sunt şansele ca echipa de Fed Cup a României să acceadă în Grupa Mondială?

Şansele sunt foarte mari deoarece în momentul acesta avem câteva jucătoare în top 100 mondial şi cred că putem forma o echipă puternică.

Ce caracteristici trebuie să aiba un căpitan care va veni la echipa de Fed Cup?

După părerea mea trebuie să fie un om de echipă, să aibă experienţă şi să cunoască jucătoarele de pe circuit în momentul acesta.

Împreună cu sora ta, Gabi, aţi fost cel mai bun dublu din Fed Cup. Se poate să mai jucaţi împreună vreodată pentru România?

Sigur că da. În acest moment Gabi studiază în SUA, dar după ce termină studiile este posibil să revină şi ea în circuit. Depinde ce va alege ea. Orice va alege, eu îi respect decizia.

De curând ai împlinit 22 de ani. Cum ai sărbătorit?

De ziua mea eram la turneu în Taşkent şi chiar am avut meci destul de târziu, aşa că mi-am petrecut ziua aşteptând meciul. Asta e viaţa de jucător de tenis, dar nu-mi pare rău deloc.

Care este cel mai frumos cadou pe care ţi l-ai făcut din banii câştigaţi din tenis?

Cel mai frumos cadou este faptul că pot să particip la alte şi alte turnee.

A jucat finala împotriva surorilor Williams

image


Anul acesta, Monica Niculescu a ajuns până în ultimul act, la dublu, de două ori, în luna iulie. Dacă pe surorile Bondarenko a reuşit să le învingă în finala de la Budapesta, unde a făcut pereche cu rusoaica Kleybanova, la turneul de la Stanford, Monica şi ex-sovietica au avut de înfruntat pe surorile Williams, cărora le-au cedat meciul în două seturi 6-4, 6-1.

„Este interesant, dar dificil deoarece absolut toate loviturile lor sunt foarte puternice. Practică un tenis în forţă şi asta face ca mingea să vină foarte repede, iar timpul tău de reacţie se micşorează. Astfel că trebuie să te mişti foarte bine, foarte repede şi să fii foarte concentrată”, şi-a explicat Monica experienţa în faţa americancelor. Tenismena va mai participa până la sfârşitul anului la turneele de la Linz şi Moscova.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite