Sorana, victorie şi „săgeţi“ spre Ţiriac şi Năstase

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sorana Cârstea (foto) s-a calificat în turul doi la Australian Open după ce a trecut de Samantha Stosur (Australia), cap de serie numărul şase, scor 7-6, 6-3.  În turul doi, ea o va întâlni pe Urszula Radwanska (Polonia).

Pentru Cârstea e a doua victorie din carieră în faţa unei jucătoare din Top 5, după ce a învins-o pe Jelena Jankovici (Serbia) în turul patru de la Roland Garros în 2009. Surprinzător, la finalul întâlnirii de ieri, ea s-a dezlănţuit la adresa oamenilor din România.

Atacă sistemul românesc

„În afara părinţilor, nimeni din România nu m-a ajutat în carieră. Pe domnul Ţiriac l-am întâlnit o singură dată, în sferturi la turneul de la Roland Garros, iar de alte câteva ori m-am intersectat cu domnul Năstase. În România nu există condiţii pentru a juca tenis. Avem numai trei terenuri de hard. Este de două ori mai greu să faci performanţă în tenis venind din România, dar asta te face să apreciezi mai mult succesele. Nu avem o şcoală de tenis, fiecare cu treaba lui, fiecare cu ritmul şi stilul său", a spus Sorana.

Se pregăteşte cu Victor Ioniţă

La meciul cu Samantha Stosur, Sorana a fost susţinută din tribune şi de Victor Ioniţă, fost component al echipei de Cupa Davis a României. Ulterior, ea a recunoscut că acesta este partenerul ei de antrenament şi că a însoţit-o la Melbourne şi în calitate de antrenor. „Am început să lucrăm împreună acum o lună şi jumătate. M-am pregătit acasă pe toată perioada pauzei", a spus Cârstea (21 de ani).
Dintre români, în turul doi la Australin Open, competiţia de simplu, a mai ajuns doar Monica Niculescu, cea care va juca cu Pauline Parmentier (Franţa).

27 de mii de euro va primi Sorana Cârstea pentru faptul că a ajuns în turul doi la Australian Open.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite