Sorana Cârstea: „Pot bate pe oricine!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sorana Cârstea: „Pot bate pe oricine!“
Sorana Cârstea: „Pot bate pe oricine!“

Urcată pe locul 23 WTA, cea mai bună clasare a carierei sale, Sorana Cârstea (19 ani) este foarte optimistă înainte de turneul de la US Open, care va începe săptămâna viitoare. După evoluţiile bune de la ultimele turnee,  Sorana se declară încrezătoare că le poate învinge pe oricare din primele jucătoare ale lumii.

Adevărul Sporturi: Ţi-a perturbat pregătirea pentru US Open faptul că dai Bacalaureatul în această perioadă?

Sorana Cârstea: Şcoala este importantă pentru mine şi a trebuit să fac acest sacrificiu. Este însă puţin ciudat să faci naveta între America şi România cu cărţile după tine. Miercuri am ultimul examen, iar joi plec la US Open, unde voi avea, din păcate, doar câteva zile de acomodare.

Ai avut o serie fantastică de turnee. Te va ajuta acest lucru să abordezi turneul de la US Open cu obiective îndrăzneţe?

M-am maturizat mult  şi simt că joc deja la alt nivel. Am lucrat mult la antrenamente şi pe partea fizică, iar acest lucru dă roade. Am căpătat forţă în lovituri şi capitolul acesta este important când te baţi cu jucătoare de top. Sincer, cred că pot bate pe oricine în acest moment. Sper să pot demonstra acest lucru la US Open, acolo unde vine crema tenisului mondial.

Cum te-a influenţat urcarea în top 25? Simţi că lumea te priveşte altfel la turnee acum?

Am o altă prestanţă în mod sigur, lumea a început deja să mă cunoască. Acest lucru îmi dă un moral bun, dar sunt conştientă că mai am multe de îmbunătăţit. Îmi doresc ca în 2010 să fac un salt către top 10 şi cred că pot face acest lucru deoarece nu am multe puncte de apărat în startul sezonului.

Monica Niculescu te-a depăşit în clasamentul probei de dublu şi este aproape de top 20. Cum vezi concurenţa cu fosta ta parteneră?

Nu este tocmai o concurenţă. Ea se axează mai mult pe proba de dublu, în timp ce eu sunt o jucătoare de simplu. Particip la dublu doar pentru distracţie şi să îmi îmbunătăţesc jocul la fileu. La US Open voi face pereche cu Carolie Wozniacki şi sper să facem o figură frumoasă.

La Roland Garros şi Wimbledon ai fost încurajată în tribune de părinţi. Vor veni şi la US Open?

Mama a fost cu mine la seria de turnee pe ciment din America, dar acum ai mei vor sta acasă pentru că sunt ocupaţi cu afacerile. În plus, voi avea lângă mine întreaga echipă Adidas, în frunte cu antrenorii Sven Groeneveld, Darren Cahill şi  Gyl Reyes, cel care se ocupă de pregătirea mea fizică. Oricum, am crescut mai mare şi nu mai e nevoie să merg cu mami de mână peste tot (râde)….

Ţi-ai stabilit calendarul până la finalul anului?

Da, în mare măsură. După US Open mă voi antrena o săptămână la Amsterdam, iar apoi voi pleca la o serie de turnee în Asia, la Seul, Tokyo şi Beijing. În funcţie de rezultatele de aici, mă voi decide dacă mai particip apoi la Linz sau Moscova.

Ce aşteptări ai de la turneele din Asia?

Este prima dată când particip acolo şi am ceva emoţii. Din ce am mai vorbit cu alte jucătoare, este foarte frumos în Asia pentru că organizarea este excelentă şi sportivele sunt tratate regeşte. Din păcate, apar mereu probleme cu acomodarea la fusul orar. Va fi o experienţă interesantă oricum şi abia aştept să ajung acolo.

Visează la o vacanţă exotică cu adversarele

image


La finalul lunii  octombrie, Sorana plănuieşte să-şi ia o lună de vacanţă pentru a se relaxa după cel mai încărcat sezon al carierei ei.

Partenere de distracţie vor fi chiar câteva dintre adversarele pe care le-a învins pe teren în acest an, daneza Caroline Wozniacki (centru) (coechipiera ei de dublu, nr. 8 WTA) şi surorile poloneze Urszula (stânga) şi Agnieska Radwanska (dreapta) (nr. 13 WTA). “Suntem prietene bune între noi, deşi ne-am duelat de câteva ori anul acesta pe teren. Vrem să mergem undeva într-o insulă exotică, unde să ne izolăm de tenis o perioadă.

Nu ne-am gândit încă la locaţie pentru că ne concentrăm fiecare pe US Open, dar mai avem timp să ne facem un program”, visează cu ochii deschişi Sorana Cârstea.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite