Sorana Cârstea se va pregăti cu mentorul lui Agassi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Românca va pleca la Las Vegas pentru a se antrena cu Gil Reyes, omul de care se leagă succesele din cariera lui Andre Agassi. Sorana Cârstea va juca tenis cu Andre Agassi şi cu Steffi Graf. Cea mai bună jucătoare a momentului îşi va petrece Revelionul la Sidney.

După o săptămână în care va merge la liceul din Târgovişte unde este elevă în clasa a XII-a, Sorana Cârstea (nr. 36 WTA) va pleca apoi într-un­­ cantonament prelungit la munte, unde va îmbina relaxarea cu şedinţele de pregătire fizică.

Finalul anului o va găsi pe tânăra noastră jucătoarea în Statele Unite, acolo unde se va antrena timp de două săptămâni cu Gil Reyes, preparatorul fizic cu care a lucrat două săptămâni şi ­înaintea Jocurilor Olimpice de la Beijing. “Sper să îmi fie de folos această perioadă petrecută acolo.

Vreau să progresez cât mai mult cu putinţă la capitolul fizic pentru că mă aşteaptă un an 2009 cu obiective importante pentru mine. A fost un an foarte reuşit, am câştigat primul meu titlu WTA din carieră, dar nu vreau să mă opresc aici”, ne-a dezvăluit Sorana Cârstea.

Eleva Alinei Tecşor a mai adăugat că ar putea sărbători Revelionul la Antipozi pentru că în prima săptămână din ianuarie acolo debutează turneul de la Sidney, o avanpremieră pentru Australian Open.

Gil Reyes, antrenorul-minune

Într-un moment în care cariera şi viaţa lui Agassi erau un haos, Reyes a apărut ca un înger salvator. Cu ajutorul sfaturilor şi al pregătirii fizice spartane impuse de acesta lui Agassi, rebelul tenisului american s-a transformat dintr-un tenismen plafonat într-o legendă. „E omul ce m-a făcut să câştig mai multe Grand Slam-uri după 29 de ani, decât până atunci“, l-a lăudat în numeroase rânduri Agassi. Ca dovadă a respectului şi prieteniei ce îl leagă de Gil Reyes, Andre şi-a botezat fiul Jaden Gil.

Va schimba mingi cu idolul ei, Steffi Graf

Înaintea Jocurile Olimpice, Sorana a avut privilegiul de a se antrena chiar în sala privată a lui Agassi, acolo unde acesta îşi ţine adunate toate cele opt trofee de Mare Şlem câştigate de-a lungul carierei şi medalia olimpică de aur de la Atlanta.

„Sper să am ocazia să joc din nou cu Agassi şi cu soţia lui pentru că sunt doi oameni minunaţi, iar Steffi Graf este idolul meu din copilărie”, ne-a spus Sorana Cârstea, entuziasmată de precedenta experienţă avută la Las
Vegas.

image

Vreau să progresez cât mai mult cu putinţă la capitolul fizic şi nu numai, pentru că mă aşteap­tă un an 2009 cu obiective importante pentru mine.

image


Sorana Cârstea
jucătoare de tenis

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite