TENIS: Federer poate face istorie la Roland Garros dacă îl învinge pe Soderling

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Toate amintirile urâte ale lui Roger Federer legate de Roland Garros ar putea fi şterse cu buretele astăzi, în finala pe care elveţianul o va disputa împotriva favoritului numărul 23 al turneului, suedezul Robin Soderling.

Toate acele atât de aproape victorii pierdute pe zgura pariziană pot fi date uitării doar cu o simplă victorie. O victorie care îl va propulsa pe Roger Federer spre imortalitate. Dacă Federer va câştiga astăzi, va egala recordul lui Pete Sampras de 14 titluri de la turnee majore şi va completa singurul trofeu lipsă a celor patru Grand Şlemuri, titluri pe care doar cinci jucători le mai deţine în istoria întregului tenis mondial. Ultimul intrat în acestă mică familie de deţinători al celor patru mari trofee este Andre Agassi, care şi-a completat în 1999, tot la Roland Garros vitrina cu al patrulea titlu. „Fiecare suprafaţă, fiacare condiţie cere ceva diferit de la tine şi astfel tu trebuie să te conformezi şi să te schimbi, atât mental cât şi fizic”, a spus Agassi, care îl va încuraja pe Federer astăzi. „Cred că şi-a câştigat acestă oportunitate şi cred că, în multe feluri, o merită”.

Federer trebuie să uite astăzi că îl conduce pe Soderling, la general, cu 9-0. Acum e cu totul altceva. „Nu este aşa uşor. Robin nu este de subestimat, dar e frumos să mai schimbi adversarul din finală”, a spus Federer, care nu se va lăsa răpus de un eventual eşec. „Am toate şansele să reuşesc altă dată dacă nu o voi face anul acesta”.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite