Simona Halep, jucătoare de tenis: „E o senzaţie plăcută să fii principala favorită!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cap de serie nr.1 la BCR Open România, Simona Halep (19 ani) se simte datoare să câştige competiţia pentru a-i mulţumi pe fanii care vor veni la Academia Herăstrău. Deşi este o vedetă în devenire în tenisul mondial, constănţeanca spune că cel mai bine se simte acasă alături de amici şi familie.

„Adevărul": Cu ce gânduri abordezi turneul?

Simona Halep: Îmi doresc să fiu relaxată, să joc din plăcere. Am avut ceva probleme de sănătate săptămâna trecută, dar nu mă voi menaja deloc.  Ador să joc pentru români, să fiu acasă.

Cât contează pentru tine că eşti principala favorită la BCR Open România?

La juniori am fost obişnuită cu această postură (râde). La seniori, mi s-a întâmplat rar. Nu e tocmai uşor, există o presiune suplimentară. E greu să câştigi un turneu, indiferent de ce categorie este el. Per ansamblu, e totuşi o senzaţie plăcută să fiu principală favorită.

Ai o ambiţie specială să le învingi pe celălalte românce?

Sunt chiar sigură că ne vom întâlni pe parcurs, dar personal nu am nicio ambiţie specială împotriva uneia. Singurul lucru pe care mi-l doresc este să iasă nişte partide spectaculoase, să fie mulţumită lumea din tribune. În plus, voi fi susţinută probabil şi de familia de la Constanţa.

Ce urmează pentru tine după acest turneu?

Plec în SUA unde voi juca şase săptămâni la turnee. Am început să mă acomodez cu iarba şi cimentul. Oricum, ca să ajung în top trebuie să devin o jucătoare completă pe toate suprafeţele.

Apropo, te-ai gândit să te antrenezi la vreo Academie din străinătate?

Nu vreau să plec din România, mă simt excelent aici. Mă înţeleg perfect cu antrenorul Firicel Toma, mi-am schimbat tot jocul în ultimii doi ani de când lucrăm împreună. Progresez concomitent în clasament şi pe plan tehnic, deci nu am motive să fac o revoluţie în cariera mea.

Simţi nevoia să ai lângă tine un staff ca Novak Djokovici?

El are vreo zece oameni în echipă, dar e totuşi locul unu, nu se compară cu nimeni. Djokovici îşi poate permite acest lucru din punct de vedere financiar, eu mai am mult de muncit până acolo.

Te influenţează psihic un meci ca cel cu Serena de la Wimbledon?

M-a ajutat enorm, e foarte important să joci partide cu asemenea miză. Mă simt bine psihic, nu am absolut niciun motiv să intru cumva în panică legat de viitorul meu pentru că am tot timpul înainte să fac performanţă.

Te uiţi la partidele adversarelor?

La turnee, rareori asist la partidele celorlalte fete, dar îmi place să mă uit în schimb la partidele de băieţi pentru că sunt mai spectaculoase. Nu sunt genul care să aibă idoli şi să ceară autografe. Am luat unul în copilărie de la Pavel şi unul de la Federer la Wimbledon acum vreo cinci ani.

Te vezi jucând ca japoneza Kimiko Date Krumm  până la 40 de ani?

În niciun caz. Dacă totul merge excelent până la 26-27 de ani şi fac apoi un copil, nu aş mai reveni în circuit. Altfel, aş juca probabil până spre 30 de ani ca să am timp să îmi întemeiez o familie după aceea.

"E greu să câştigi un turneu, indiferent de ce categorie este el. Va fi o presiune asupra mea.''
Simona Halep jucătoare de tenis

"Am avut ceva probleme de sănătate săptămâna trecută, dar nu mă voi menaja deloc.  Ador să joc pentru români, să fiu acasă.''
Simona Halep jucătoare de tenis

Cele mai interesante meciuri din turul I

Simona Halep (59 WTA) - Masa Peskiric (215 WTA/Slovenia)
Irina Begu (60 WTA) - Corinna Dentoni (153 WTA/Italia)
Sorana Cîrstea (79 WTA) - Diana Enache (364 WTA)
Mădălina Gojnea (149 WTA) - Liana Ungur (203 WTA)
Raluca Olaru (250 WTA) - Laura Pous-Tio (94 WTA)
*Intrarea spectatorilor este liberă. În această dimineaţă au loc ultimele meciuri din calificări, urmate apoi de partidele de pe tabloul principal.

Telex

Ruxandra Dragomir  va face show. Preşedintele FRT va disputa sâmbătă, înaintea finalei, un meci demonstrativ împotriva croatei Iva Majoli, partidă ce se doreşte o reeditare a sfertului de finală de la Roland Garros din 1997.

- Schimb de mingi cu vedetele. De luni, până joi, între orele 18-19.30, sponsorii, VIP-urile şi spectatorii câştigători ai unor concursuri speciale, vor putea beneficia de antrenamente şi sfaturi din partea unor jucători profesionişti.
- Premii totale de 100.000 de dolari. Câştigătoarea la simplu va primi 15.200 de dolari, iar perechea campioană la dublu va încasa 5.573 de dolari.
- Atmosferă retro la Academia Herăstrău. Orice spectatoare, indiferent de vârstă, va fi întâmpinată la intrare de organizatori şi va fi invitată să se fotografieze în ţinute retro.
- Turneu WTA din 2012. Federaţia a înaintat demersurile ca din 2012 turneul ITF să facă parte din calendarul WTA şi să aibă premii totale în valoare de 220.000 de dolari.
- TVR 2 va transmite competiţia. Începând de joi, cu faza sferturilor de finală, TVR 2 va transmite în direct partidele de la BCR Open România. Finala va putea fi urmărită pe faţada magazinului Cocor.
- BCR Kids' Day. În ultima zi a turneului, 100 de copii, însoţiţi de părinţi şi bunici, vor invada trei dintre terenurile de la Academia Herăstru. Aceştia vor avea parte de clovni, pictură pe faţă, ateliere de desen şi minitenis.
- Concursuri cu premii. Vineri, revistele „Forbes" şi „OK" vor organiza o serie de concursuri inedite, în care participanţii vor câştiga premii atractive.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite