Serena, la al cincilea titlu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Serena Williams a obţinut, totodată, a 12-a victorie în turneele de Grand Slam, la simplu, egalând-o pe legendara Billie Jean King.

Zadarnic a încercat Justine Henin ieri, în finala Australian Open, să o destabilizeze pe Serena Williams (28 de ani). Cu un mental excelent şi cu o pregătire fizică ireproşabilă, americanca a revenit atunci când totul părea pierdut pentru ea.

Mezina familiei Williams a câştigat cu 6-4, 3-6, 6-2. Şi pe lângă cec-ul de 2,1 milioane de dolari, această victorie i-a adus şi al 5-lea titlu la Melbourne, un record, la feminin, pentru „Era Open" -  înainte de 1969, australianca Margaret Court a reuşit 7 victorii acolo.

Triumfătoare şi la dublu, alături de sora ei, Venus - 6-4, 6-3 cu Liezel Huber (SUA) şi Cara Black (Zimbabwe) -, Serena ocupă locul 5 după numărul de titluri de Mare Şlem la simplu, alături de Billie Jean King. „Te-am egalat!", i-a strigat compatrioatei sale după meciul cu
Henin.

Federer dispută finala cu Murray

Om obişnuit cu recordurile - are 15 titluri şi 22 finale de Grand Slam -, Roger Federer a ajuns în finală, a 5-a la Australian Open, „executându-l" pe Jo-Wilfiried Tsonga (Franţa): 6-2, 6-3, 6-2. Elveţianul luptă pentru trofeu azi, 10.30 (în direct la Eurosport), cu scoţianul Murray.

"Mă simt ciudat. A fost un meci complicat. La un moment dat, am simţit cum muşchii mei sunt ca de piatră. Nici serviciul nu mi-a mers foarte bine. Sunt bucuroasă pentru că am egalat-o pe Billie Jean King."
Serena Williams
câştigătoare la Australian Open

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite