Schiavone,campioană la Roland Garros!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Finala feminină din acest an a turneului de la Roland Garros a fost adjudecată de Francesca Schiavone, care a învins-o cu 6-4,7-6 pe australianca Samantha Stosur. Schiavone este prima italiancă din istorie care câştigă un turneu de Mare Şlem.

Setul secund

Deşi a fost condusă cu 4-1, Schiavone a revenit în forţă pe final, ea având şi suportul publicului parizian. Diferenţa pe tabelă a fost făcută în primul rând de capitolul erori neforţate (Schiavone 19, Stosur 28).

Primul set

Schiavone s-a impus cu 6-4 după un prim set foarte echilibrat. Diferenţa a fost făcută la serviciu, acolo unde australianca (fostă nr. 1 la dublu) a avut în mod surprinzător un procentaj de doar 50% faţă de 75% cât a avut italianca. Stosur a făcut cu trei greşeli neforţate mai mult şi a avut un procentaj inferior şi la venirile la fileu (67% faţă de 100% Schiavone).

Succesul sportivei din Milano este unul dintre cele mai surprinzătoare din istoria tenisului modern. Nicio jucătoare care nu făcea parte din primele zece nu a câştigat la Roland Garros din 1933.

Francesca Schiavone
Data şi locul naşterii: 23 iunie 1980, Milano
Înălţime şi greutate: 1,66 metri / 64 kilograme
Premii din tenis: 4.588.625 dolari
Locul mondial: 17
Titluri obţinute la simplu: 3 ;a simplu / 8 la dublu
Finalistă la Roland Garros 2008 la dublu

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite