TENIS: Safina s-a făcut de râs: e primul lider învins de numărul 226 mondial!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
TENIS: Safina s-a făcut de râs: e primul lider învins de numărul 226 mondial!
TENIS: Safina s-a făcut de râs: e primul lider învins de numărul 226 mondial!

Considerată de specialişti drept cel mai slab lider mondial din istoria tenisului feminin, rusoaica Dinara Safina şi-a reconfirmat renumele în turneul de 4,5 milioane de dolari de la Beijing. Ea a fost învinsă în turul secund, cu 7-5, 7-6, de chinezoaica Zhang Shuai, a 226-a jucătoare a lumii. Insuccesul i-ar putea aduce şi pierderea primului loc în lume, o victorie, astăzi, a Serenei Williams în faţa rusoaicei Ekaterina Makarova, î

Prin această înfrângere, Safina şi-a asigurat un loc în istoria tenisului, fiind primul lider mondial învins de o jucătoare atât de slab clasată! Precedentul record negativ îi aparţinea liderei mondiale din vara lui 2008, sârboaica Ana Ivanovic, care a fost eliminată de la ediţia trecută a US Open de a 188-a jucătoare a lumii în acel moment, franţuzoaica Julie Coin.

Zhang are 20 de ani şi nu a mai jucat la vreun turneu WTA

În vârstă de 20 de ani, Zhang este necunoscuta perfectă. Până la acest turneu nu figurase niciodată pe tabloul principal al vreunui concurs din circuitul profesionist, WTA, singurele lucruri cu care se putea lăuda fiind cele 12 titluri obţinute la turneele ITF organizate pe continentul asiatic.
"Este frustrant şi dezamăgitor. Trebuie să iau o pauză, nimic din jocul meu nu merge. Sunt foarte supărată pe mine", a declarat Safina la finalul unui meci pe care l-a pierdut cu 2-0, desi a avut avantajul câte unui break la începutul fiecărui set, şi a mai avut şi o minge de set în tie-break-ul celui de-al doilea act.
Dinara Safina nu s-a regţăsit deloc în ultima perioadă. Singurul lider mondial din istoria tenisului feminin care nu are în palmares nici un titlu de Grand Slam, rusoaica a ieşit tot în turul secund şi în turneul de săptămâna trecută, cel de la Tokyo (2 milioane de dolari). Atunci a fost învinsă tot de o necunoscută din China, Chang Kai-Chen, a 132-a jucătoare din lume.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite