S-a tras la sorţi tabloul la BCR Open România!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În urma tragerilor la sorţi pentru tabloul principal de simplu şi pentru tabloul de dublu, efectuate astăzi de către reprezentantul ITF, Vesselina Doneva (Bulgaria), jucătoarele şi-au aflat adversarele. Cel puţin două dintre cele 16 partide din primul tur, la simplu, vor aduce românce de ambele părti ale fileului, existând posibilitatea ca încă două meciuri să aibă componenţa 100% românească dacă rezultatele calificărilor h

Favorita număarul 1 a turneului, Simona Halep (59 WTA), o va întâlni în prima partidă pe Masa Zec-Peskiric (215 WTA) din Slovenia, în timp ce a doua favorită, Irina Begu (60 WTA), va juca împotriva italiencei Corinna Dentoni (153 WTA). Sorana Cîrstea (79 WTA), favorita 3, va avea în faţă o altă româncă, deţinătoare de Wild Card, Diana Enache (364 WTA). De o tragere la sorţi mai puţin favorabilă a avut parte Raluca Olaru (250 WTA), jucând cu favorita 5, Laura Pous-Tio (94 WTA) din Spania.

Raluca Olaru va avea, pe hârtie, cea mai dificilă misiune în turul întâi al BCR Open România, urmând a înfrunta o jucătoare din Top 100 WTA. În cautarea formei care o purta în jurul primelor 50 de jucătoare ale lumii, Raluca admite că nu va fi simplu. "Se putea şi mai bine. Jucătoarele din Spania, în general, au un joc solid şi constant. Nu tragerea la sorţi contează, pentru că obiectivul meu aici este să joc cu bucurie şi plăcere. O iau din nou de la început, iar orice meci e o oportunitate", a declarat Raluca Olaru pentru site-ul oficial al competitiei.

Pe tabloul calificărilor, trei românce mai au încă şanse să continue competiţia. După ce Laura-Ioana Andrei a ajuns în turul al treilea (6-3, 7-6(5) cu Alexandra Damaschin), Sabina Lupu sşi Ingrid-Alexandra Radu sunt programate să joace astăzi, începand de la ora 17:00, în turul al doilea.

Tot astăzi, abia ajunsă la Bucureşti de la Palermo, via Târgovişte, Sorana Cîrstea, a treia favorită a BCR Open România, a susţinut un prim antrenament, mai întâi cu Raluca Olaru, apoi alături de Liana Ungur. La finalul unei săptămâni în care a jucat în optimile de finala ale turneului WTA de la Palermo, Sorana Cîrstea (79 WTA) se pregăteşte de cel mai puternic turneu international feminin organizat vreodată la noi în ţară.

Jucăoarea a luat un prim contact cu terenurile de la Academia de Tenis Herăstrău. "N-am mai fost, n-am mai jucat aici, de la 12 ani. Îmi place mult cum a fost organizat clubul", a spus Sorana pentru site-ul oficial al competitiei.

Ziua continuă de la ora 17:00 cu ultimele patru partide din turul al doilea al calificărilor, iar mâine se vor disputa meciurile din ultimul tur al calificărilor, urmate de primele întâlniri de pe tablourile pricipale. Ora de start va fi comunicată pe site-ul www.bcropen.ro, la finalul acestei zile.

Din 16 până in 20 iulie, intrarea la Academia de Tenis Herastrău este liberă, accesul în zilele de 21, 22 si 23 iulie făcându-se pe baza de bilet doar la intrarea pe arena centrală. Biletele pot fi achiziţionate prin reţeaua Eventim şi pe www.eventim.ro.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite