Românii vor să facă surprize la Australian Open

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Andrei Pavel îl va întâlni în primul tur pe scoţianul Andy Murray, cel mai în formă jucător al momentului pe suprafaţă rapidă. Cinci jucători români de tenis se vor bate la simplu pentru un loc cât mai sus în primul turneu de Mare Şlem, Australian Open.

După ce au făcut încălzirea încă din primele zile ale anului în cele mai exotice turnee, jucătorii români de tenis de top s-au aliniat elitelor mondiale, la Mel­bourne, în primul turneu de Mare Şlem din an, Australian Open.

Cinci jucători români, Andrei Pavel, Victor Hănescu, Sorana Cârstea, Monica Niculescu şi Edina Gallovits, au acces direct pe tabloul principal.

Cneazul va juca doar la simplu

Cel mai ghinionist dintre toţi a fost Andrei Pavel, căruia soarta i l-a scos în faţă pe cel mai în formă jucător al momentului, scoţianul Andy Murray.

Indecis până în ultima clipă dacă să joace sau nu la simplu, Cneazul a revenit în circuit pentru a fi apt şi a urmări pe colegii săi în vederea confruntării de Cupa Davis, contra Rusiei.

Tenismenul român, căruia i se dau şanse minime de a trece de primul tur, a profitat de îngheţarea clasamentului său pentru a fi prezent.

Andrei Pavel şi Andy Murray s-au mai întâlnit o dată, în 2005, la US Open, când Cneazul, după ce a condus cu 2-1 la seturi, a fost învins de scoţian.

Lui Andrei i se va alătura la Australian Open Victor Hănescu. După ce a jucat sferturile la turneul de la Doha, la simplu, şi semifinalele la dublu, şi a fost învins încă din primul tur la Auckland, Hane îl va avea ca adversar, în primul tur la Australia Open, pe cehul Jan Hernych, locul 78 ATP. Victor are un avans de moral în faţa lui Hernych, pe care l-a învins în 2005 în turneul de la St. Poelten.

Si fetele au avut noroc la tragerea la sorţi

Fetele noastre au avut noroc la tragerea la sorţi de la Australian Open, având adeversare accesibile. Astfel, Monica Niculescu va întâlni o jucătoare venită din calificări, Edina Galovits va juca împotriva italiencei Maria Elena Camerin, în timp ce Sorana Cârstea o va avea ca adversară pe Melinda Czink, din Ungaria.

Din păcate, Raluca Olaru, Victor Crivoi şi Victor Ioniţă nu au reuşit să se alăture celor cinci, împotmolindu-se în calificări.

Premii mai mari doar pentru învingători

Chiar dacă întreaga lume a sportului se con­­fruntă cu mari probleme monetare, anunţând micşorări de bugete, cheltuieli mai mici şi chiar restructurări de personal, la Antipozi, se pare că criza financiară nu şi-a făcut încă apariţia.

Cel puţin nu pe terenurile de tenis de la Melbourne, oraş care va găzdui două săptămâni pe cei mai bogaţi oameni activi din tenis, la Australian Open. Sfidând orice ameninţare economică, organizatorii primului turneu de Mare Şlem din an au anunţat mărirea premiilor cu 12,3% la ediţia 2009.

Astfel că totalul premiilor de anul acesta se ridică la suma de 22 milioane de dolari. „Suntem mândri că putem anunţa acestă creştere a premiilor, deoarece trofeul şi premiile de la Australian Open sunt cele mai căutate.

Considerăm că premiul de 2 milioane de dolari australieni (n.r - 1,5 milioane dolari americani) este suma potrivită pentru a răsplăti pe câştigătorii celui mai mare eveniment sportiv din luna ianuarie“, a declarat preşedintele Federaţiei de Tenis din Australia, Steve Wood.

Dacă învingătorii vor merge acasă mai bogaţi cu două milioane de dolari, finaliştii vor lua doar jumătate, adică un milion.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite