România luptă să revină în Grupa Mondială

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Echipa de Cupa Davis a României trebuie să învingă, la sfârşitul acestei săptămâni, reprezentativa similară a Ucrainei, în runda a doua a zonei euro-africane de Cupa Davis. Fără Victor Crivoi - jucătorul doi de bază -, lotul tricolor va miza pe tenismenul Adrian Ungur, venit special din Italia pentru a mări speranţele românilor. Ungur este la prima prezenţă în echipă.

Echipa României de Cupa Davis s-a văzut aruncată, toamna trecută, din Grupa Mondială, după înfrângerea suferită în barajul cu Suedia, pe tărâm scandinav, cu scorul de 3-2.

După şapte ani de supravieţuire printre echipele de elită ale tenisului mondial, băieţii au trebuit să accepte înfrângerea. Anul acesta o iau de la capăt, însă cu un pas mai jos: din zona euro-africană. Dacă în prima manşă lotul tricolor a avut tur fără adversar, în cea de-a doua va trebui să treacă de Ucraina pentru a putea ocupa un loc în barajul de accedere în Grupa Mondială. Chiar dacă România nu poate miza pe Victor Crivoi, al doilea jucător de simplu al echipei, totuşi succesul poate fi asigurat de Victor Hănescu (39 ATP) aflat în mare formă în această perioadă la marile turnee şi de Horia Tecău, la dublu.

„Crivoi s-ar putea să nu îşi revină în timp util şi atunci va trebui să găsim soluţii. Cel mai probabil, Adrian Ungur îi va lua locul", a spus Andrei Pavel, căpitanul nejucător al formaţiei de Cupa Davis.
În vârstă de 25 de ani, Adi Ungur (168 ATP) se află la prima convocare de acest gen, el fiind până acum „sărit" de vechea bancă tehnică.

Trei ucraineni în prima sută

Misiunea românilor va fi cu atât mai dificilă cu cât ucrainienii au trei jucători în Top 100 ATP. Este vorba despre Oleksandr Dolgopolov jr (66 ATP), Sergiy Stachovsky (68 ATP) şi Illya Marchenko (79 ATP), dintre care doar ultimii doi sunt o prezenţă constantă în lotul vecinilor de la nord. „Băieţii îi cunosc mai bine pe ucrainieni. Au trei jucători în prima sută. Îi au pe Stahovski şi Marcenko, doi tenismeni tineri şi foarte buni. Eu m-am bucurat foarte mult de faptul că vom juca acasă, pe zgură, aşa cum le place băieţilor. Sunt sigur că vremea va fi foarte bună şi lumea va veni la meci pentru a ne susţine. Vor fi nişte partide destul de dificile", recunoaşte „Cneazul".

Echipa română s-a adunat pentru primul antrenament la sfârşitul săptămânii trecute, urmând ca în această săptămână să pună la punct toate detaliile. „Am început deja antrenamentele. Săptămâna trecută n-am avut cu cine, deoarece băieţii au avut de jucat turnee. Acum vom analiza cum va trebui să abordăm meciul cu ucrainenii", a adăugat Andrei.

Dacă tricolorii vor câştiga partida din cadrul Grupei I a Zonei Euro-africane, Victor Hănescu şi colegii săi vor juca, în septembrie, în barajul pentru promovarea în Grupa Mondială. În caz contrar, ei vor juca pentru rămânerea în Grupa I. Partidele de la sfârşitul săptămânii vor fi transmise în direct de TVR 1.

Bilete se găsesc la FRT

Partida România - Ucraina se va disputa la Arenele „BNR" din Bucureşti, iar biletele au fost puse deja în vânzare, având preţul de 15 lei pentru fiecare dintre cele trei zile în care se va desfăşura competiţia. Achiziţionarea lor se va putea face deocamdată la sediul Federaţiei Române de Tenis din Str. Vasile Conta, nr. 16, Sector 2 Bucureşti, şi de la sediul CNT (Centrul Naţional de Tenis) din Str. Pierre de Coubertin, nr. 11, Sector 2, Bucureşti.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite