România joacă în „Misiune imposibilă“ contra Cehiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu cea mai „subţire“ componenţă, la simplu, din ultimii 16 ani, tricolorii forţează surpriza. Echipa antrenată de Andrei Pavel încearcă, de azi, marea cu degetul în barajul de promovare în Grupa Mondială a Cupei Davis.

„Tricolorii" vor întâlni Cehia, la Bucureşti, însă dacă privim poziţionarea în clasament a jucătorilor celor două formaţii misiunea alor noştri pare una infernală. Chiar dacă îl avem în echipă pe Horia Tecău, al 13-lea jucător mondial de dublu din lume, el nu poate aduce decât un singur punct. Iar noi ne prezentăm la meci fără cel mai bun jucător de simplu, Victor Hănescu - singurul român din Top 100 ATP, care a invocat oboseala pentru a lipsi de la acest meci - în vreme ce adversarii noştri au venit la Bucureşti cu numărul 9 mondial, Tomas Berdych, şi cu al 25-lea jucător al lumii, Radek Stepanek, în rol de „rachetă a doua". Iar la acest nivel, diferenţele de valoare chiar se văd.

De altfel, judecând prin prisma poziţionării în clasament a liderului formaţiei  noastre - în acest caz Adrian Ungur, care ocupă locul 129 în lume - trebuie spus că aceasta e cea mai slabă echipă aliniată de România în Cupa Davis din ultimii 16 ani! Mai precis, de la meciul cu Marocul, pierdut cu 4-1 la Casablanca la 2 aprilie 1995. În acel meci am fost reprezentaţi la simplu de Adrian Voinea (177 ATP la acel moment) şi Răzvan Sabău (435). Ieri a avut loc tragerea la sorţi a ordinii meciurilor, iar cel care va deschide balul pentru noi va fi Adi Ungur.

Avem prima şansă la dublu

Ginerele lui Ilie Balaci se va întâlni în premieră cu Radek Stepanek, un jucător care în 2006 a fost numărul 8 în lume. Ziua va fi încheiată de partida dintre Victor Crivoi şi Tomas Berdych. Dacă cehii pornesc favoriţi la simplu, la dublu avem prima şansă, cuplul Tecău/ Copil - care în 2009 a adus un punct incredibil în faţa Rusiei - fiind favorit în faţa mai slab cotaţilor Rosol/ Hajek. Ziua de duminică va fi deschisă de liderii celor două formaţii, Ungur şi Berdych, urmând ca, în caz de egalitate după patru meciuri, numele calificatei în Grupa Mondială să stea scris în rachetele lui Crivoi şi
Stepanek.

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite