România - Ucraina, pentru un loc în barajul Grupei Mondiale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Hănescu speră să-şi ducă echipa în eşalonul de elită
Victor Hănescu speră să-şi ducă echipa în eşalonul de elită

Echipa României de Cupa Davis va întâlni, în perioada 7-9 mai 2010, formaţia similară a Ucrainei în faza a doua a Grupei I din zona euro-africană.

Spre deosebire de tricolori care au acces direct în această rundă, ucrainienii au fost nevoiţi, la sfârşitul săptămânii trecute, să-i învingă pe letoni.

România şi Ucraina au fost retrogradate din Grupa Mondială după ce au pierdut toamna trecută partidele de baraj cu Suedia, respectiv Belgia, cu acelaşi scor, 2-3. În cazul în care vor învinge în turul doi, Hănescu & Co. vor juca în luna septembrie a anului viitor barajul pentru promovarea în Grupa Mondială, în caz contrar urmând să evolueze pentru menţinerea în Grupa I.

După primele două zile ale primului tur din Grupa Mondială, trei dintre ţările participante şi-au luat deja biletul spre faza următoare a Cupei Davis. Este vorba despre Croaţia care a învins Ecuadorul doar cu doi jucători, Ivo Karlovici şi Marin Cilici, aceştia evoluând atât în partidele de simplu, cât şi la dublu împotriva fraţilor Lapentti, Nicolas şi Giovanni.

Cehia s-a impus în Belgia, tot cu doi tenismeni, Tomas Berdych şi Radek Stepanek, în timp ce Franţa i-a dominat pe nemţi.

Acestora li s-a adăugat şi Rusia, care a trecut de India, cu 3-1, după primul meci din a treia zi, la simplu.

Surpriza a venit de la Argentina care conducea Suedia cu 2-1, după ce sud-americanii au pierdut primul meci la simplu, şi din partea echipei Serbiei care conducea SUA după două zile, cu 2-1. Americanii au reuşit să mai scadă din diferenţă la dublul, chiar dacă în locul lui Mike Bryan a intrat Jhon Isner.

„Mike a făcut o indigestie şi nu a mai fost capabil să joace. Jhon a făcut un lucru formidabil cu Bob", a declarat antrenorul SUA, Patrick McEnroe. Restul victoriilor s-au decis după închiderea ediţiei.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite