România întâlneşte Suedia la baraj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Echipa României de Cupa Davis va întâlni reprezentativa Suediei în cadrul meciului de baraj pentru menţinerea în Grupa Mondială a Cupei Davis.

Meciul se va disputa în Suedia în perioada 18-20 septembrie. Cele două echipe s-au mai întâlnit doar o singură dată în 1979, în semifinale, când suedezii s-au impus cu 3-2.

„Am avut noroc că nu am picat cu Serbia sau Franţa, dar şi ghinion că nu jucăm acasă. Jucăm cu Suedia la ei acasă şi sigur va fi vorba de o suprafaţă rapidă”, a spus Andrei Pavel, căpitanul nejucător al României.

Cel mai bun jucător suedez este, în momentul de faţa, Robin Soderling (locul 23 ATP). El l-a învins de curând pe Victor Crivoi, în turul al doilea al Mastersului de la Roma, scor 6-1, 6-7, 6-1.

De asemenea, Soderling, singurul suedez din Top 100 ATP, l-a învins clar şi pe Victor Hănescu, în turul secund al turneului de la Memphis, scor 6-2, 6-1.

Totuşi, „Hane” are două victorii în faţa lui Soderling, în 2004, la Scottsdale, scor 6-3, 6-7, 6-3, şi în 2003, la un turneu challenger la Roma, scor 6-7, 6-3, 6-0.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite