Cupa Davis, Suedia - România / egalitate după prima zi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cupa Davis, Suedia - România / egalitate după prima zi
Cupa Davis, Suedia - România / egalitate după prima zi

Victor Hănescu a adus un punct ţării noastre în barajul de menţinere în Grupa Mondială. Suedezii au egalat prin vedeta Soderling, cel care l-a învins pe Crivoi. „Hane“ a câştigat în faţa scandinavului Andreas Vincinguerra după ce acesta s-a accidentat şi a abandonat la scorul de 7-6 (5), 7-6 (10) pentru tricolor.

În faţa a aproximativ 2.000 de spectatori, Victor Hănescu a obţinut ieri un punct mare pentru România în partida de baraj contra Suediei pentru menţinerea în Grupa Mondială. Românul, care l-a cam subestimat pe sudezul aflat pe locul 272 în clasamentul ATP, a început timid partida.

Citiţi şi:


A călcat greşit şi nu s-a mai ridicat

Vinciguerra a surprins prin viteză, dar şi printr-un serviciu de excepţie, dându-i lui „Hane“ nu mai puţin de 16 aşi, dublu faţă de român! Susţinut din tribune de peste 50 de suporteri veniţi din România, printre care Ilie Năstase, Ruxandra Dragomir - preşedintele Federaţiei Române de Tenis - şi ministrul Tineretului şi Sportului, Sorina Plăcintă, Victor a reuşit să termine primul set în 48 de minute. Al doilea a avut acelaşi final, însă tie-break-ul s-a dus până la 10.

Hănescu a avut avut mai multe mingi de set, însă Vicinguerra n-a reuşit să întoarcă scorul în favoarea sa. „Sunt mulţumit de jocul meu. Am avut mingi de break, însă n-am reuşit să le duc până la capăt deoarece serviciul lui Vinciguerra a fost foarte bun“, a spus Hănescu. Finalul a fost dramatic pentru scandinav. Conducând cu 15-0, în primul game servit de Hănescu, Vinciguerra a calcat greşit la un retur şi nu s-a mai putut ridica. S-a declarat învins de durere după ce i-a ţinut piept românului timp de două ore.

În cea de-a doua partidă, Victor Crivoi nu i-a putut face faţă numărului 11 mondial, Robin Soderling. Tricolorul a cedat în trei seturi şi în mai puţin de două ore, cu 6-2, 6-1, 7-5. Astfel, prima zi s-a terminat la egalitate, scor 1-1.

Programul meciurilor

Ieri

Andreas Vinciguerra - Victor Hănescu 6-7, 6-7, abandon suedezul

Robin Soderling - Victor Crivoi 6-2, 6-1, 7-5

Astăzi, ora 15.00

Robert Lindstedt / Simon Aspelin - Horia Tecău / Marius Copil

Mâine, ora 14.00

Robin Soderling - Victor Hănescu

Andreas Vinciguerra - Victor Crivoi

Toate partidele vor fi transmise în direct de TVR 1

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite