Open România, ultimul bal pentru Andrei Pavel!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Open România, ultimul bal pentru Andrei Pavel!
Open România, ultimul bal pentru Andrei Pavel!

Ajuns la 35 de ani, „Cneazul“ va agăţa racheta în cui la finalul unei săptămâni în care va face spectacol în faţa fanilor săi la Arenele BNR din Capitală. Pe lângă meciurile oficiale, Pavel va juca şi două partide demonstrative. După o carieră impresionantă, cel mai bun tenismen român de la Ilie Năstase încoace va disputa la BCR Open România ultimul său turneu la profesionişti.

Ajunsă la a 17-a ediţie, competiţia de la Arenele BNR are o miză aparte în acest an. Nu ne referim la premiile-record de 450.000 de euro, ci la un moment mult mai important pentru tenisul masculin românesc.

 Actualmente căpitan al echipei de Cupa Davis, Andrei Pavel va oferi o ultimă reprezentaţie în faţa propriilor suporteri, faţă de care nu a rămas niciodată dator. Timp de peste un deceniu, “Cneazul” a fost locomotiva tenisului autohton. A rupt rachete de ciudă şi a trezit ropote de aplauze şi hohote de râs când mai scotea câte o ghiduşie.

S-a făcut remarcat prin eleganţa stilului de joc şi strălucirea backhandului. A iubit enorm tenisul şi ar mai fi jucat probabil până la 40 de ani dacă durerile de spate nu l-ar fi determinat să se oprească.

Poate juca finala după retragere

Turneul bucureştean ar putea furniza o premieră în tenisul mondial. Înscris pe tabloul principal, acolo unde va da piept în primul tur cu argentinianul Pablo Cuevas (nr. 60 ATP), Pavel are cel puţin teoretic şansa să dispute, duminică, prima sa finală la simplu la BCR Open România.

Interesant este că, sâmbătă, “Cneazul” va fi prezent pe teren pentru a disputa meciul său de adio în faţa celebrului Goran Ivanisevici, câştigător al primei ediţii a turneului de la Arenele BNR. Mai mult, Pavel va juca joi un meci demonstrativ alături de legendarii Ilie Năstase, Mansour  Bahrami şi Yannick Noah.

Ne-a adus singurul trofeu la arenele BNR

Deşi au avut foarte multe şanse de a triumfa pe zgura bucureşteană de-a lungul anilor, tenismenii români nu s-au impus încă în proba de simplu la BCR Open România, cu toate că Victor Hănescu a fost foarte aproape în urmă cu doi ani, când a pierdut finala în faţa francezului Gilles Simon.

Singurul nostru succes datează din 1998, atunci când Pavel şi Gabriel Trifu îi învingeau în finala de dublu pe amicii George Cosac şi Dinu Pescariu. Şapte ani mai târziu, “Cneazul” era din nou finalist la dublu, dar alături de Victor Hănescu. Cei doi au pierdut însă trofeul în faţa cuplului argentinian Jose  Acasuso/Sebastian Prieto.

13 a fost cel mai bun loc ocupat, în octombrie 2004, de Andrei Pavel în circuitul ATP.

Carte de vizită Andrei Pavel

Data şi locul naşterii: 27 ianuarie 1974, Constanţa
Porecle:  Neamţul, Cneazul
Înălţime şi greutate: 1,82 metri / 86 de kilograme
Premii din tenis: 5.123.329 de dolari

Palmares:

A cucerit 3 titluri la simplu: Tokyo (ciment/1998), Saint Pölten (zgură /2000), Montreal (ciment/2001)

Are 6 trofee la dublu: Bucureşti (1998, cu Gabriel Trifu), Kitzbühel (2005, cu Leoš Friedl), Auckland (2006, cu Rogier Wassen), München (2006, cu Alexander Waske), Gstaad (2006, cu Jiri Novak) şi Barcelona (2007, cu Alexander Waske)

Campion de juniori: Roland Garros  în 1992

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite