TENIS: Româncele avansează în LA. Sorana e în sferturi, Monica în semifinale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
TENIS: Româncele avansează în LA. Sorana e în sferturi, Monica în semifinale
TENIS: Româncele avansează în LA. Sorana e în sferturi, Monica în semifinale

Cele două românce rămase în cursă la Los Angeles, Sorana Cârstea (simplu) şi Monica Niculescu (dublu) au avansat în fazele superioare ale competiţiei după ce adversarele lor au abandonat. Totuşi, spre deosebire de Niculescu - care nici măcar nu a fost nevoită să intre pe teren - Sorana a jucat un set, pe care l-a şi câştigat, înainte ca adversara ei, nemţoaica Sabine Lisicki, să se retragă.

Sorana Cârstea se află la cea mai bună performanţă personală pe cimentul din Los Angeles. Ea a ajuns în antepenultima fază a competiţiei dotate cu premii în valoare totală de 700.000 de dolari după ce adversara ei, Sabine Lisicki, a abandonat la scorul de 6-3, 1-0 în favoarea româncei. Doar 38 de minute a rezistat pe teren jucătoarea desemnată a 17-a favorită a întrecerii, aceasta retrăgându-se de pe teren din cauza unei accidentări la umăr.
Următoarea adversară a româncei în drumul spre trofeu va fi poloneza Agnieszka Radwanska, a opta favorită a întrecerii. Situată pe locul 13 mondial, cea mai mare dintre surorile Radwanska a trecut în optimile de finală, cu scorul de 6-3, 6-2, de rusoaica Ana Ceakvetadze. Sorana ar avea ocazia să egaleze printr-o victorie rezultatul întâlnirilor directe cu poloneza, care conduce cu scorul de 2-1. Sorana s-a impus în 2006, la Stockholm, iar Radwanska în 2008, la Istanbul, şi săptămâna trecută, la Stanford. Indiferent de rezultatul meciului de diseară - partida e programată prima în programul zilei, de la ora 22.00, ora României -, ambele jucătoare şi-au asigurat câte 14.825 de dolari şi 120 de puncte WTA.

Monica Niculescu, a doua semifinală consecutivă la dublu

Finalistă la dublu săptămâna trecută, la Stanford, Monica Niculescu confirmă forma excelentă pe care o are şi în concursul de la Los Angeles, unde face pereche cu americanca Vanis King, a 25-a jucătoare din lume în clasamentul specialităţii. Cele două au ajuns fără să transpire în semifinale, după ce perechea italiană Tatiana Garbin/ Francesca Schiavone nu s-a prezentat la meci din cauza accidentării celei de-a doua (entorsă la genunchi).

Pentru un loc în finală, Niculescu şi King se vor lupta cu perechea Chuang Chia-Jung (Taiwan)/ Yan Zi (China), care a produs surpriza zilei, trecând cu 1-6, 6-3, 10-7 de favoritele numărul 2, Daniela Hantuchova (Slovacia)/ Ai Sugiyama (Japonia), cu 1-6, 6-3, 10-7. Niculescu şi-a asigurat un cec de 4.500 dolari şi 200 puncte WTA la dublu.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite