Roland Garros: Sorana Cârstea a ajuns în optimi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Roland Garros: Sorana Cârstea a ajuns în optimi
Roland Garros: Sorana Cârstea a ajuns în optimi

Românca a trecut de Caroline Wozniacki, numărul 10 mondial, scor 7-6, 7-5. Pentru această performanţă, Sorana va încasa 68.400 de euro şi 180 de puncte WTA.

Sorana Cârstea a acces aseară în optimile de finală de la Roland Garros, după ce a eliminat-o pe favorita numărul 10 a competiţiei, Caroline Wozniacki din Danemarca, cu 7-6(3), 7-5.

Cu un început mai slab, fiind condusă în primul set cu 3-0, românca a avut tăria de a-şi lăsa emoţiile în afara terenului şi a reveni, câştigând la tie-break. În al doilea set a câştigat patru break-uri consecutive, după ce pierduse tot atâte servicii în favoarea danezei. Este cea mai mare performanţă a Soranei, după ce anul trecut ieşise încă din turul doi al turneului de Mare Şlem din Paris.

Pentru acest „traseu” pe zgura pariziană, tenismena noastră va primi 180 de puncte WTA şi 68.400 de euro. În faza următoare a Roland Garros-ului, Sorana o va întâlni pe sârboaica Jelena Jankovici, cap de serie nr. 5.

În altă ordine de idei, perechea formată din jucătoarea română Monica Niculescu şi sportiva americană Vania King, cap de serie numărul 13, a ratat, ieri, calificarea în sferturile de finală ale probei de dublu la Roland Garros.

Niculescu şi King au fost învinse în optimi, cu scorul de 5-7, 1-6, de cuplul Cara Black/Liezel Huber (Zimbabwe/SUA, cap de serie numărul 1).

Pavel a fost învins şi la dublu

Din păcate, şi perechea Andrei Pavel/Horia Tecău a fost eliminată în turul doi. Românii s-au înclinat în faţa cuplului Bob Bryan/Mike Bryan, scor 1-6, 4-6.

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite