Roger Federer, primul trofeu din postura de tată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Roger Federer a ridicat deasupra capului al 16-lea trofeu major  al carierei
Roger Federer a ridicat deasupra capului al 16-lea trofeu major al carierei

Încă un titlu de Mare Şlem pentru Roger Federer. De data aceasta, trofeul are însă ceva aparte: e primul de când i s-au născut gemenele. Liderul mondial l-a învins în finala de la Melbourne Park pe scoţianul Andy Murray, cu scorul de 6-3, 6-4, 7-6 (11).

Victoriile lui Roger Federer nu mai surprind pe nimeni. Chiar şi la turneele de Grand Slam. Jocul său se apropie de artă. Probabil dobândirea unui nou succes este mai uşoară decât schimbatul scutecelor, declarând în nenumărate ori că este o activitate zilnică pe care o face.

Recordurile doborâte cu fiecare partidă pe care o joacă sunt trecute în statistici ca ceva banal. Totuşi, elveţianul mai ţinteşte la unul, care nu s-a întâmplat niciodată în Open Era: să câştige toate turneele de Mare Şlem din an. Singurii care au mai reuşit acest lucru sunt Don Budge (1938) şi Rod Laver (1962 şi 1969).

Foşti şi actuali tenismeni

l-au caracterizat pe liderul actual al clasamentului ATP ca fiind cel mai bun din istoria sportului alb. Lucru demonstrat şi duminică, în faţa arenei Rod Laver arhiplină, când elveţianul a avut nevoie de mai puţin de trei ore să ridice deasupra capului cel de-al patrulea său trofeu la Australian Open, după cele din 2004, 2006 şi 2007. L-a învins pe Andy Murray cu scorul de 6-3, 6-4, 7-6 (13-11).

„Sunt în al nouălea cer. Cred că am jucat cel mai bun tenis al meu în ultimele două săptămâni. Reprezintă un turneu şi un titlu special deoarece este primul de când sunt tată. Sper ca la anul, când mă voi întoarce aici, ele să mă poată şi vedea jucând", a spus Federer la sfârşitul partidei.

Britanicii mai aşteaptă

Speranţa englezilor de a avea un nou campion de Mare Şlem dup 74 de ani s-a năruit. Andy Murray nu a putut face faţă ceasului elveţian, setat să câştige oricum.

Chiar dacă scoţianul a avut avantaj în setul al treilea, conducând cu 5-2, totuşi, presiunea pusă pe umerii săi şi-a spus cuvântul, cedând următoarele game-uri. În lacrimi, tenismenul de 22 de ani şi-a cerut scuze fanilor, care deja îl vedeau campion.

„Îmi pare rău. Pot plânge ca Federer, dar, din păcate, nu pot juca la fel cum o face el", a încercat să glumească britanicul. Conaţionalii săi vor trebui să mai aştepte.

Campionii ediţiei 2010

Masculin: Roger Federer
Dublu masculin: Bob Bryan (USA)/ Mike Bryan (USA)
Feminin: Serena Williams
Dublu feminin: Serena Williams (USA)/Venus Williams (USA)
Dublu mixt: Cara Black (ZIM)/ Leander Paes (IND)
Juniori masculin: Tiago Fernandes (BRA)
Juniori masculin dublu: Justin Eleveld (NED)/Jannick Lupescu (NED)
Juniori feminin: Karolina Pliskova (CZE)
Juniori feminin dublu: Jana Cepelova (SVK)/Chantal Skamlova (SVK)

image

Roger Federer domină tenisul mondial. Acestea sunt cele 16 trofee de Grand Slam  Foto: AFP

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite