TENIS: Revenire de senzaţie pentru Kim Clijsters: a învins-o pe Bartoli

0
Publicat:
Ultima actualizare:
TENIS: Revenire de senzaţie pentru Kim Clijsters: a învins-o pe Bartoli
TENIS: Revenire de senzaţie pentru Kim Clijsters: a învins-o pe Bartoli

Fostul lider mondial, Kim Clijsters, şi-a făcut o revenire de senzaţie în circuitul profesionist de tenis feminin, la mai bine de doi ani de la retragerea din activitate. Invitată de organizatorii turneului de la Cincinnati, belgianca în vârstă de 26 de ani a învins-o în primul tur al turneului dotat cu premii în valoare totală de două milioane de dolari pe franţuzoaica Marion Bartoli, a 12-a favorită a competiţiei, de care a disp

MAI CITEŞTE ŞI

Kim Clijsters a jucat tenis în fântână şi de luni revine pe teren 

Victoria este cu atât mai importantă cu cât Bartoli cucerise titlul la Stanford, în urmă cu două săptămâni, după o victorie în finală în faţa Serenei Williams. Partida a fost echilibrată în primul set, când s-a mers cap la cap până la 4-4. Dar din acest punct, Kim (deşi parcă mai plinuţă decât în vremurile când domina tenisul mondial) a fost mereu cu un pas înaintea franţuzoaicei.

Următoarea adversară a belgiencei va fi elveţianca Patty Schnyder - o fostă jucătoare de Top 10, ajunsă acum pe locul 20 în lume - care a trecut în primul tur, cu scorul de 6-4. 6-0 de argentinianca Gisela Dulko. Dacă am judeca strict prin prisma palmaresului general al întâlnirilor directe, Kim este favorită. Ea a câştigat cinci din cele şapte întâlniri directe cu Schnyder, scorul întâlnirilor directe pe suprafeţe rapide fiind de 3-0 pentru fostul lider mondial. Mai mult, toate cele trei meciuri au fost câştigate în două seturi.

"Sunt extraordinar de încântată să fiu aici. M-am pregătit mult timp pentru această revenire", a declarat Kim după meci.

"Este absolut uimitor nivelul la care se prezintă Kim, deşi a absentat doi ani. Înainte să se retragă, lovitura ei de dreapta era mai slabă decât reverul. Acum, constat că lucrurile s-au inversat. Eu îi dădeam mingea pe forehand şi ea îmi răspundea cu nişte lovituri incredibile. În plus, modul în care s-a mişcat pe teren a fost incredibil", a declarat, la conferinţa de presă de după  meci, Marion Bartoli.

Retrasă din activitate în luna mai 2007, Kim s-a căsătorit, două luni mai târziu, cu Brian Lynch, iar în februarie 2008 a dat naştere unei fetiţe, Jada Ellie Lynch.

Rezultate consemnate luni în primul tur al turneului internaţional feminin de tenis de la Cincinnati:

Olga Govortsova (Belarus) - Ekaterina Makarova (Rusia) 6-1, 6-3

Lucie Safarova (Cehia) - Iveta Benesova (Cehia) 6-3, 7-6

Victoria Azarenka (Belarus/N.9) - Kaia Kanepi (Estonia) 6-3, 7-6

Anna-Lena Groenefeld (Germania) - Virginie Razzano (Franţa/N.16) 6-3, 3-6, 6-4

Katerina Bondarenko (Ucraina) - Magdalena Rybarikova (Slovacia) 6-2, 6-2

Melinda Czink (Ungaria) - Alize Cornet (Franţa) 6-3, 6-2

Patty Schnyder (Elveţia) - Gisela Dulko (Argentina) 6-4, 6-0

Aleksandra Wozniak (Canada) - Carla Suarez (Spania) 6-0, 6-3

Roberta Vinci (Italia) - Tatjana Malek (Germania) 6-4, 6-1

Ana Ivanovic (Serbia/N.11) - Melanie Oudin (SUA) 2-6, 6-1, 6-1

Anna Ceakvetadze (Rusia) - Elena Vesnina (Rusia) 7-5, 6-3

Kim Clijsters (Belgia) - Marion Bartoli (Franţa) 6-4, 6-3.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite