Rămânem în grupa euro-africană la Cupa Davis

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Crivoi
Victor Crivoi

Echipa de Cupa Davis a României a jucat cu Finlanda cinci meciuri dramatice, în sala „Horia Demian" de la Cluj- Napoca, dar a câştigat cu 3-2 şi a evitat un baraj ruşinos, cu Danemarca.

România a învins şi se menţine în Grupa I euro-africană. Meciul decisiv a fost cel dintre Victor Crivoi (foto) şi Harri Heliovaara, câştigat de român în cinci seturi. În primele două meciuri, disputate vineri, Victor Crivoi a pierdut, cu scorul de 5-7, 1-6, 2-6, în faţa lui Jarkko Nieminen, iar Marius Copil l-a învins, cu scorul de 3-6, 6-4, 6-2, 6-4, pe Harri Heliovaara. A fost 1-1 după prima zi şi şansele au rămas egale. Sâmbătă, perechea Mergea/Tecău a învins, cu scorul de 6-4, 7-6 (7/4), 6-1, cuplul Nieminen/Heliovaara, iar România a devenit favorită la menţinerea în Grupa I euro-africană.

Mai aveam nevoie de o singură victorie pentru a câştiga duelul, iar acesta trebuia obţinut ieri. Marius Copil a fost învins însă la scor, 6-3, 7-5, 1-6, 7-6, de Jarkko Nieminen, în al patrulea meci al întâlnirii, ducând scorul general la 2-2.

În ultimul meci s-au întâlnit Victor Crivoi şi Harri Heliovaara, într-o confruntare de infarct! Românul a pierdut primul set, 4-6, l-a câştigat pe al doilea, 7-6, l-a pierdut apoi pe al treilea, tot la tie-break, dar le-a câştigat pe al patrulea şi al cincilea, 6-3, 7-5, pentru supravieţuirea în Grupa I. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite