Raluca Olaru: „Este momentul zero pentru mine“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Open Ladies de la Bucureşti este turneul la care Raluca Olaru vrea să-şi reia ascensiunea către topul mondial feminin. Raluca Olaru se află în prezent pe locul 275 mondial, cea mai slabă poziţie ocupată în ultimii cinci ani.

În 2007, Raluca Olaru devenea prima româncă ce reuşea să urce în Top 100 mondial după Irina Spârlea şi Ruxandra Dragomir. A urmat însă o perioadă cu suişuri şi coborâşuri, o nouă tentativă către elită în 2009, când a ocupat cea mai bună poziţie din carieră (locul 53) şi apoi declinul. Ajunsă în prezent pe locul 275 în lume, cea mai slabă poziţie a sa în WTA din ultimii cinci ani, Olaru este gata să o ia de la capăt, mai ales că are doar 22 de ani. Şi ce început mai potrivit putea fi decât un turneu acasă. „N-am mai jucat de mult în România şi cred că acest turneu, unde familia şi prietenii îmi vor fi alături, e exact ce-mi trebuie", a spus Raluca Olaru.

A căzut 100 de locuri în cinci luni

Românca a câştigat doar trei meciuri anul acesta pe tablourile principale. În numai cinci luni, din februarie până în prezent, a căzut peste 100 de locuri. „Vreau să o iau din nou de la zero. Am făcut o pauză de trei săptămâni după Wimbledon, iar acum obiectivul principal este să-mi dezvolt din nou jocul şi să ajung din nou acolo acolo unde am fost", a mai declarat Olaru. Ea va avea un adversar dificil în chiar primul tur la BCR Ladies Open, favorita cu numărul cinci, Laura Pous-Tio din Spania, clasată pe 94 în ierarhia WTA. „Se putea şi mai bine. Jucătoarele din Spania au în general un joc solid, constant. Însă pentru mine, acum, orice joc este o oportunitate", a mai declarat Olaru. 

"Uitasem să mai joc tenis de plăcere şi acesta a fost cred principalul motiv al declinului. Acum vreau să simt din nou bucuria jocului.''
Raluca Olaru jucătoare de tenis

Mitu, surpriza primei zile

Beneficiară a unui wild-card la BCR Ladies Open, Cristina Mitu, locul 484 WTA, a reuşit marea surpriză în prima zi a turneului bucureştean. Ea a eliminat-o pe Sessil Karatanceva din Bulgaria, fostă sfertfinalistă la Roland Garros în 2005, în prezent pe locul 212 în lume. Victoria este cu atât mai importantă cu cât Mitu a fost la un pas să renunţe la tenis după o intervenţie chirurgicală în noiembrie anul trecut. Ea nu a jucat deloc până în aprilie, fiind chinuită în ultima perioadă şi de o tendinită.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite