Raluca Olaru: „Pot ajunge foarte sus în clasament!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Raluca Olaru: „Pot ajunge foarte sus în clasament!“
Raluca Olaru: „Pot ajunge foarte sus în clasament!“

Finalistă la Bad Gastein (Austria), românca a recăpătat încredere în propriile forţe şi e hotărâtă să ajungă în fazele superioare ale ultimului turneu de Grand Slam al anului, US Open. Aflată pe locul 53 WTA la finalul săptămânii trecute, cea mai bună clasare a ei din carieră, Raluca Olaru (20 de ani) speră să urce în Top 40 mondial până la finalul sezonului.

„Adevărul Sporturi“: Ce ai făcut după finala pierdută în turneul de la Bad Gastein?

Raluca Olaru: Mi-am luat o săptămână de vacanţă. M-am relaxat trei zile la plajă în Croaţia şi apoi am revenit acasă să petrec puţin timp şi cu familia. Nu am mai avut o pauză aşa lungă de prin noiembrie şi chiar simţeam nevoia.

Ce urmează acum pentru tine?

Stau o săptămână în Amsterdam, alături de antrenorul meu olandez, pentru a pregăti mai bine sezonul pe ciment din America. Voi juca apoi la turneele de la Toronto, New Haven şi, bineînţeles, la US Open. După aceea, voi merge şi în Asia, dar este foarte important să reuşesc să îmi stabilesc un calendar optim.

Ce ai simţit când ai aflat că ai urcat pe cel mai bun loc din cariera ta?

Mi-a dat o nouă motivaţie, un alt tonus. Am trecut peste o perioadă grea, în care simţeam că nimic nu îmi iese cum trebuie. După ultimele rezultate, simt însă că pot urca foarte sus.

Ţi-ai propus şi un obiectiv concret până la finalul sezonului?

Voi avea de apărat foarte multe puncte în această a doua jumătate a sezonului şi îmi va fi dificil să pot face un salt spectaculos. Cu toate acestea, îmi doresc mult să urc în Top 40 WTA până la finalul anului. Sper să reuşesc.

Ce aşteptări ai de la US Open?

M-am simţit mereu bine la turneele de Mare Şlem. Finala câştigată aici la junioare este unul dintre cele mai frumoase momente din cariera mea. A fost o experienţă interesantă şi, ori de câte ori revin acolo, o fac cu mare plăcere. 

Vei juca şi la dublu acolo, mai ales că acum ai intrat între cele mai bune 100 de jucătoare ale lumii?

Da, am decis să particip şi în concursul de dublu, alături de Alexandra Dulgheru. Vom fi o pereche sută la sută românească. Nu am mai jucat împreună de când eram puştoaice, dar cred că vom face o figură frumoasă în America.

Are ca talisman un prosop

La fel ca multe alte jucătoare de top din circuitul feminin, Raluca este foarte superstiţioasă pe terenul de tenis. „Atunci când intru pe teren păşesc întotdeauna cu dreptul. În rest, sunt superstiţii obişnuite: mănânc în acelaşi loc, iar la antrenamente am aceeaşi rutină. Într-o vreme, jucam mereu cu şapca pe cap.

Acum am renunţat la idee, dar mi-am luat ca talisman un prosop norocos”, glumeşte Raluca. Deşi este plecată mai mereu peste hotare şi petrece astfel puţin timp în compania familiei, Raluca are o relaţie foarte apropiată cu părinţii ei, Adrian şi Doina, şi în special cu sora ei mai mare Cristina (36 de ani), care este stabilită în Anglia. “

Familia e foarte importantă pentru mine. Vorbim zilnic la telefon sau prin e-mail, indiferent în ce colţ al lumii mă aflu. Sora mea nu a făcut niciodată tenis, dar stă în faţa calculatorului la fiecare meci. E cel mai mare fan al meu”, ne spune Raluca. Din cauza calendarului aglomerat, familia Olaru s-a reunit însă pen­tru ulti­ma oară cu ocazia turneului de la Wimbledon din acest an.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite