Rafter, căpitan nejucător al echipei de Cupa Davis a Australiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Patrick Rafter
Patrick Rafter

Fostul număr 1 mondial în tenis Patrick Rafter a fost numit, miercuri, noul căpitan nejucător al echipei Australiei de Cupa Davis, având drept obiectiv calificarea în grupa mondială.

Dublu câştigător al US Open în 1997 şi 1998, Rafter îl înlocuieşte pe John Fitzgerald, care s-a retras după ce a ocupat acest post timp de zece ani. Rafter va fi asistat de Tony Roche, care i-a mai antrenat pe Ivan Lendl, Roger Federer, Lleyton Hewitt şi chiar Rafter.

"Este un fel de echipă de vis", a declarat Todd Woodbridge, responsabil în cadrul federaţiei australiene, care a calificat drept o "lovitură" aducerea celor doi.

Fostă putere în tenis, câştigătoare a Cupei Davis de 28 de ani, Australia este în declin continuu de mai mulţi ani şi a ratat, în septembrie, promovarea în grupa mondială, care reuneşte cele mai bune 16 echipe din lume, după ce a pierdut cu Belgia, la baraj.

Primul meci al Australiei, cu Rafter căpitan, va avea loc în luna martie 2011, cu Taiwan, la Melbourne, în primul tur al grupei I, zona Asia/Oceania.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite