Tenis: Sorana e semifinalista la Los Angeles! Vezi aici desfasurarea meciului cu Radwanska

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tenis: Sorana e semifinalista la Los Angeles! Vezi aici desfasurarea meciului cu Radwanska
Tenis: Sorana e semifinalista la Los Angeles! Vezi aici desfasurarea meciului cu Radwanska

Sorana Carstea s-a calificat de o maniera uluitoare in semifinalele unuia din cele mai puternice turnee ale circuitului mondial feminin de tenis, cel de la Los Angeles (700.000 de dolari). Romanca a invins-o in noaptea de vineri pe sambata, cu scorul de 7-6 (4), 1-6, 7-5, la capatul a peste doua ore si jumatate de joc, pe poloneza Agnieszka Radwanska, a 8-a favorita a turneului si a 13-a jucatoare din lume. Pentru un loc in finala ea va juca impo

Sorana s-a facut, intr-adevar, mare. Se stia ca este o stea in devenire, se stia ca are toate resursele pentru a deveni una dintre cele mai valoroase jucatoare de tenis din lume, dar totul era la stadiul de vis/dorinta. Acum avem dovada ca este vorba de mult mai mult. Este vorba de o jucatoare al carei loc este intre cele mai buna tenismene ale lumii, o jucatoare care a capatat maturitatea in joc necesara pentru a bate la portile Top 10. Iar acestea nu au cum sa nu i se deschida. Se spune ca pentru a ajunge un mare campion trebuie sa crezi mai intai tu in tine, trebuie sa ai acel tupeu specific doar castigatorilor. Iar Sorana cu siguranta l-a capatat.

A ajuns la acel moment al carierei in care poate elimina una dupa alta trei jucatoare din primele 20 ale lumii cu usurinta cu care merge la shopping - una din marile ei placeri cand are putin timp liber in turnee.

 A ajuns la momentul in care poate plasa mingi pe tusa, la limita, si apoi ii poate cere arbitrului challenge (verificare urmei mingiei cu ajutorul aparaturii video de ultima generatie) fara teama de a gresi. Iar astazi a avut dreptate in 9 mingi discutabile din 10, inclusiv la cea care i-a adus victoria.

A ajuns la momentul in care serviciul si reverul ei pot deveni lovituri la care comentatorii televiziunilor sa se raporteze atunci cand comenteaza prestatia altor jucatoare.

A ajuns, deci, la momentul in care putem spune, fara teama de a gresi, ca in circuitul mondial feminin de tenis a aparut o noua viitoare mare campioana. Din fericire pentru noi, aceasta este din Romania si se numeste Sorana Carstea. Multumim, Sorana, pentru senzationalul meci cu Radwanska, multumim ca ne-ai demonstrat ca mai exista in sportul mondial si romani care nu renunta atunci cand totul pare sa fie impotriva lor.

Iata desfasurarea meciului dintre Sorana Carstea si Agnieszka Radwanska.

Radwanska serveste. 15-0, 15-15, 15-30 (greseala nefortata Radwanska), 30-30, 30-40 (minge de meci pentru Sorana!!!), 40-40, avantaj Sorana, care are a doua minge de meci, sub privirile prietenei ei, Caroline Wozniaki, pe care a eliminat-o in turul secund. Egalitate. Avantaj Radwanska. Egalitate, Sorana avand un retur foarte puternic. asistam la cel mai lung game al meciului. Avantaj Radwanska. Egalitate. Avantaj Sorana, care are a treia minge de meci. VICTORIEEE! 7-5

De data aceasta Radwanska are nevoie de sfaturile antrenorului, tatal sau dandu-i acum indicatii inaintea ultimelor doua game-uri ale meciului. Noi speram sa mai asistam la doar unul singur. Incredibil cat poate sa vorbeasca tatal polonezei! Practic nu a vorbit decat el pe toata durata pauzei! Sa speram ca nu a fost inteles.

Game alb al Soranei! Ce revenire, 6-5

Sorana ramane in joc si are serviciul. Sa speram ca break-ul reusit o va duce spre semifinala pe jucatoarea noastra, care a provocat prin schimbarile de directie ale loviturilor doua alunecari succesive ale adversarei.

Radwanska serveste, 15-15,  15-30, 30-30, 30-40 (dubla greseala Radwanska!), GAME SORANA! Bravo Sorana, 5-5

Carstea primeste ultimele sfaturi din partea antrenorului. Sa speram ca ii vor fi de folos, pentru ca are neaparata nevoie de un break in acest game. Altfel, totul este terminat pentru ea.

Ce pacat! Sorana si-a pierdut serviciul si ii ofera advversarei sansa de a servi pemntru meci! 4-5

Game alb al polonezei, care s-a impus fara probleme. 4-4

Romanca continua sa isi castige serviciul, arma cu care isi poate distruge orice adversara. Ea si-a trecut in cont al saselea as si a castigat game-ul. 4-3

Sorana a pierdut un game in care a revenit, pe serviciul adversarei, de la 0-40. Chiar daca scorul este acum 3-3, merita remarcata revenirea romancei, a carei incredre in propriile forte merita scoasa in evidenta.

Game la zero castigat de Sorana, care isi recapata nu numai increderea ci si avantajul. 3-2

Radwanska restabileste egalitatea, castigand - probabil  - cel mai lung game al acestui meci. In continuare, poloneza o alearga cat poate pe Sorana. 2-2

O noua pauza medicala solicitata de Carstea. Fizioterapeuta ii face presopunctura, iar Sorana isi pune gheata la picior. Cat trebuie sa se chinuie Sorana! Din pacate pentru ea, fizioterapeuta nu poate sa ii acorde ajutor pe o durata mai mare decat durata pauzei dintre ghemurile impare.

Sorana incheie cu un as game-ul, mentinandu-se in avantaj. 2-1

Game foarte bun al Radwanskai, care egaleaza situatia dupa un joc disputat. 1-1 . De la startul partidei a trecut o ora si 44 de minute.

Debut foarte bun al romancei in setul decisiv. 1-0

Carstea serveste in game-ul inaugural al setului al treilea. In pauza, ea a primit noi indicatii de la antrenorul trimis de echipa Adidas sa o indrume la acest turneu. In mare, acesta i-a recomandat sa serveasca agresiv, sa loveasca puternic de pe fundul terenului. "Nu ai cum sa pierzi daca faci asta", i-a spus el. Sa speram ca romanca va putea transpune in practica indicatiile tehnicianului.

Sorana a parut de nerecunoscut in finalul setului secund, dupa ce problemele la talpa piciorului drept au inceput sa o chinuie. Victorie categorica in set a polonezei, care  s-a impus in 36 de minute si care a stiut sa isi valorifice atuul - lovitura de dreapta - si care a plimbat-o cat a putut de mult pe teren pe Sorana pentru a-i mari durerile.

Radwanska are doua mingi de meci, Sorana pare obosita. Poloneza castiga setul al doilea cu 1-6

Poloneza serveste acum pentru castigarea setului.

Jocul s-a reluat, dar Sorana nu se regaseste. Mingi ratate copilareste, plus o dubla greseala, fac ca scorul sa devina 1-5

Sorana a chemat din nou fiziotarepeuta, pentru acelasi picior drept. Sa speram ca nu e ceva grav si ca romanca va putea continua jocul.

Poloneza se distanteaza, conducand acum la trei game-uri diferenta. 1-4

Sorana a scapat printre degete game-ul, dupa ce a condus la un moment dat cu 40-15.. 1-3

Carstea a reintrat pe teren, totul pare a fi in regula. Jocul se reia, cu romanca la serviciu.

Sorana pare a avea probleme la talpa piciorului drept. Ea a chemat fizioterapeuta, care a inceput procedura de bandajare. Leziunile talpilor sunt destul de frecvente mai ales la meciurile disputate pe suprafete dure, precum cimentul. Incalzit, acesta supune talpa la o presiune crescuta, piciorul incingandu-se in incaltarile de joc iar durerea marindu-se. Astfel de leziuni sunt foarte des intalnite la jucatorii si jucatoarele de tenis.

Radwanska pare debusolata. A facut o dubla greseala, iar loviturile nu sunt nici pe departe ale unei jucatoare care vrea sa revina in Top 10 mondial. Semne bune pentru Sorana, care se apropie cu pasi repezi de prima semifinala a carierei la un turneu de categoria Premier. Minge de break pentru Carstea, salvata insa de poloneza. Ba nu, punctul se repeta, Sorana cerand challenge. In continuare, minge de break pentru sorana, care rateaza, insa, returul. Egalitate. Sub privirile tatalui ei, Robert, care ii este si antrenor, Radwanska reuseste sa castige game-ul. 1-2

Sorana revine in joc cu un game castigat la zero. 1-1

Poloneza a castigat primul game al setului secund. 0-1

A inceput setul secund. De la startul partidei au trecut 57 de minute. Radwanska serveste in primul game al partii a doua

Sorana Carstea a castigat  in 55 de minute primul set al meciului, un succes meritat dupa aspectul general al partidei. Ea a avut cu patru erori nefortate mai putin decat adversara sa, si cu trei lovituri castigatoare mai multe decat aceasta.  Sorana, desi situata doar pe locul 28 in lume, a parut mult mai matura in joc decat cea mai mare dintre surorile Radwanska, jucatoare care, anul trecut, a ocupat locul 9 mondial. de altfel, poloneza a fost prezenta intre cele mai bune opt jucatoare ale lumii la Mastersul organizat in luna noiembrie a anului trecut.

Evolutia scorului in tiebreak. 0-1, 1-1, 2-1, 3-1, 3-2, 3-3, 3-4, 4-4, 6-4, 7-4

Radwanska egaleaza situatia pe tabela, 6-6. Vom avea tie-break, cu Sorana la serviciu.

Se pare ca ne indreptam spre tie-break, Carstea gresind mici usoare si facand mai multe greseli nefortate decat adversara ei.

Ghem castigat de romanca, Sorana pare sa-si fi regasit ritmul. 6-5

Sorana nu se regaseste si nu reuseste sa castige nici macar o minge. Un nou ghem la zero castigat de Radwanska, care restabileste egalitatea, 5-5

Simtind ca ceva ii scapa si ca nu isi poate regasi concentrarea, Sorana si-a chemat din tribune antrenorul, Sven Gronefeld,  pentru a se sfatui cu el, lucru permis de regulament din acest an.

Din pacate, Carstea a pierdut la zero al noualea game al primului set, iar Radwanska a reusit primul break alb al meciului, revenind in joc. 5-4

Sorana a ratat, la scorul de 5-2, o prima minge de set.

Carstea a intrat ceva mai greu in meci, pierzand primuul game pe propriul serviciu. apoi, ea si-a revenit si, deloc intimidata de acel 0-6, 1-6 inregistrat saptamana trecuta in fata aceleiasi adversare, a pus stapanire pe joc, conducand cu 4-1.

Programat primul pe Arena Centrala, a complexului Home Depot, meciul este urmarit de doar o mana de spectatori, speriati probabil de caldura din Los Angeles.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite