Qureshi, primul pakistanez Ambasador al Bunăvoinţei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Jucătorul de tenis Aisam-ul-Haq Qureshi a devenit primul pakistanez acceptat ca Ambasador al Bunăvoinţei din cadrul programelor de dezvoltare ale Naţiunilor Unite. Primul obictiv stabilit de tenismen este să ajute cei peste 20 de milioane de pakistanezi afectaţi de inundaţii.

„Sunt onorat să primesc această titulatură. Am fost un norocos în viaţă, mai ales că am decis să-mi continui pasiunea pentru tenis. Este foarte important pentru mine să ajut oamenii care au pierdut totul în inundaţii şi să-i repun pe picioare", a spus Qureshi, care nu a uitat nici dezastrul produs în ţara sa de cutremurul din 2003.

Pakistanezul, care a ratat participarea la Turneul Campionilor de la Londra, va avea timp să se ocupe de proiectele caritabile în care e implicat.

„Vreau să le mulţumesc celor de la ATP şi ITF pentru mâna de ajutor întinsă, dar şi fraţilor Bryan, care prin intermediul fundaţiei pe care o deţin au sărit deja cu ajutoare pentru victimele inundaţiilor!, a spus jucătorul, care va merge în locurile inundate şi va ţine o serie de conferinţe pe această temă.

Qureshi este primul pakistanez care a fost nominalizat ca Ambasador al Bunăvoinţei al UN. Alţi sportivi nominalizaţi sunt Lionel Messi, Pau Gasol, David Beckham, and Max Mirnyi.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite