Presa sârbă: "Zeii tenisului trăiesc la Belgrad"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Echipa de Cupa Davis a Serbiei
Echipa de Cupa Davis a Serbiei

Victoria echipei de Cupa Davis a Serbiei în finala cu Franţa este sărbătorită, luni, de întreaga presă sârbă, care notează, între altele, că jucătorii Novak Djokovici şi Viktor Troicki sunt "zeii tenisului".

"Visul a devenit realitate, Serbia este campioana lumii", a titrat cotidianul Blic. "Zeii tenisului trăiesc cu siguranţă la Belgrad, iar numele lor sunt Novak Djokovici şi Viktor Troicki. Prin cele mai bune evoluţii ale lor, ei au lansat un mesaj clar: domnilor francezi, înţelegeţi că noi la Belgrad nu abandonăm", adaugă sursa citată.

Jurnalul Sportski Zurnal scrie, sub titlul "Muşchetarii trăiesc în Serbia", că deviza "toţi pentru unul, unul pentru toţi", care a fost marca echipei de Cupa Davis a Franţei, a devenit acum "o etichetă a jucătorilor sârbi".

Mai multe elemente, cum ar fi "sentimentul de patriotism, prietenia, o capacitate extremă de adaptare şi forţa psihică", sunt indispensabile pentru obţinerea victoriei, în afara capacităţilor strict legate de tenis, menţionează Sportski Zurnal.

"Serbia trece pe sub Arcul de Triumf", a titrat Politika, iar cotidianul Vecernje Novosti a scris, pe prima pagină: "Campionii planetei"

"Visul mai multor generaţii, munca mai multor decenii, toate acestea s-au materializat prin Nole (Novak Djokovici) şi prietenii săi, care au luminat cerul deasupra Belgradului. De acum probabil este clar pentru toţi că suntem mai buni decât tot ceea ce poate oferi lumea", notează Vecernje Novosti.

Echipa de tenis a Serbiei a câştigat Cupa Davis pentru prima dată în istorie, după ce s-a impus, cu scorul de 3-2, în finala de la Belgrad disputată, zilete trecute, în compania selecţionatei similare a Franţei.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite