Presa sârbă, euforică după victoria lui Djokovici la Wimbledon

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Presa sârbă este euforică, luni, a doua zi după ce tenismanul Novak Djokovici a câştigat pentru prima dată în carieră turneul de la Wimbledon.

"Regal!", a titrat pe prima pagină cotidianul Blic, care menţionează că "Djokovici şi-a confirmat coroana regală câştigând turneul de la Wimbledon".

Conform jurnalului, preşedintele sârb Boris Tadici, care s-a deplasat la Londra pentru a asista la finală, a declarat că a avut foarte mari emoţii urmărind confruntarea dintre "Nole" şi spaniolul Rafael Nadal.

"L-aş lăsa fără ezitare pe Novak să fie preşedinte", a precizat Tadici cu entuziasm.

Sportski Zurnal scrie despre tenismanul sârb că este "duce de Wimbledon" şi că rezultatul obţinut de el este "mai mult decât meritat".

"De la o vârstă foarte mică, a dat totul pentru tenis şi merita un succes fără egal", menţionează sursa citată.

Cotidianul Politika a publicat pe prima pagină o bancnotă cu chipul lui Djokovici.

"Să salutăm regele şi coroana sa", a titrat Vecernje Novosti, care relatează pe larg felul în care sârbii au sărbătorit victoria lui Djokovici, pe străzile din Belgrad şi din alte oraşe.

Novak Djokovici "pune balsam pe toate rănile noastre", a adăugat jurnalul, conform căruia "lupta dintre cei doi lei ai tenisului a fost cel mai interesant meci din ultimii ani".

Danas o citează pe Jelena Gencici, prima antrenoare a lui Djokovici, în urmă cu 20 de ani: "Încă de atunci el spunea deseori că visul său este să câştige turneul de la Wimbledon".

Novak Djokovici va reveni la Belgrad luni seară, la ora locală 20.00 fiind programată o manifestare pentru sărbătorirea performanţei sale în faţa Parlamentului, în centrul capitalei Serbiei.

Tenismanul sârb Novak Djokovici a câştigat pentru prima oară în carieră turneul de la Wimbledon, după ce l-a învins pe spaniolul Rafael Nadal, deţinătorul titlului, scor 6-4, 6-1, 1-6, 6-3, duminică, în finală. Cu această a treia victorie într-un Grand Slam, Djokovici a confirmat că este cel mai bun jucător al momentului şi de luni este noul lider ATP.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite